5 tips på svenska fantasyböcker för vuxna

Fantasy är en genre vi älskar och att ge ut välskrivna fantasyböcker riktade till en vuxen publik var därför vårt första mål med förlaget. Nu har vi en gedigen samling med allt du kan önska dig av genren.

Böckerna riktar sig till vuxna men går att läsa från 15+.

På denna sida lyfter vi upp aktuella boktips och bokpärlor ur arkivet för att hjälpa dig hitta din nästa fantasybok. Böcker att förälska sig i och som kommer ta dig med på hisnande äventyr.

Redo för lite boktips?

Aktuella fantasyböcker

Gudar av röta och undergång av Linnéa Engmang

Het fantasy romance inspirerad av nordisk mytologi

Gudar av röta och undergång av Linnéa Engman

Idunn är älskarinna till en gud som kan ge henne allt hon längtat efter och trots relationens destruktiva natur stannar hon vid hans sida.

Han använder henne som en pjäs på ett bräde, en väsentlig del i att ta makten från sin bror. Trots att hon svurit sin lojalitet inser Idunn mer och mer att hon måste sätta stopp för hans planer.

Hon allierar sig med gudarnas fiender och en sprakande romans riskerar allt. Tryggheten hon söker kommer med ett högt pris. Undergång eller frihet? Och Idunn måste göra sitt val.

Gudar av röta och undergång är en mörk fantasy romance med hetta. Första delen i en serie på tre böcker.

Genre: Fantasy romance
Format: Danskt band och e-bok.


Den nimska flickan av Daniel Braesch

Episkt high fantasy äventyr i en värld fylld av faror och magi

Den nimska flickan av Daniel Braesch

Ensam vaknar en ung kvinna upp i en hästvagn. Hon minns inte vem hon är eller varifrån hon kom. Allt hon minns är sitt namn, Gellomy, och att något jagat bort henne från sitt hem. Något som fortfarande förföljer henne.

Flykten leder henne norrut till okända marker där hon möter dignatörer, skogsvarelser, siare och monster i jakt på svar. Minnesbilder klarnar som bitar i ett pussel när hon lär sig mer om svärdet hon bär med sig och om kraften som lurar inom henne. Ett mörkt fenomen folk kallar herom.

Den nimska flickan är första delen i den episka high fantasyserien Sparven från Nim. Ett äventyr fyllt av mörka krafter och ett fängslande världsbygge.

Genre: Fantasy
Format: Danskt band och e-bok.

Missa aldrig ett tips på fantasyböcker från oss: Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev.

Just nu får du dessutom en gratis e-novell som ny prenumerant.

Fler svenska fantasyböcker för vuxna

Den blå liljan av Caroline Hurtig

Historisk fantasy med romantik och spänning i ett fallet Göteborg

Den blå liljan av Caroline Hurtig

Ett oemotståndligt gift
du inte kan låta bli att svälja ner.

Britta Falk är befriad, fri från den främmande som levt i hennes kropp sedan barnsben. I alla andras ögon är hon harmlös, en lärling hos apotekaren i stadsdelen de bor. Vad hon aldrig berättat för någon, inte ens sina systrar, är att hon bär på förmågor. Hon använder dessa för att beskydda de kvinnor som inte kan försvara sig själva.

Men när kvinnorna börjar försvinna en efter en, måste hon söka hjälp hos DAF och sin syster. Tillsammans med den eviga Benedict får hon i uppdrag att söka upp den skyldige till kvinnornas försvinnande men inget är som det verkar. Britta lär sig mer om främmande och deras värld än hon kunnat föreställa sig.

Och det där mörkret det som hon känner inom sig, är redo att släppas fri.

Den blå liljan är andra delen i Caroline Hurtigs historiska serie om Flickorna Falk som utspelar sig i ett fallet Göteborg. Första delen är Den röda falken.

Genre: Fantasy
Format: Danskt band och e-bok.


Blodskymning av Lovisa Wistrand

Mörk, feministisk dystopi om en skrämmande framtid

Blodskymning av Lovisa Wistrand

 arenan ska alla dö. Är det ens möjligt att överleva Blodskymning?

År 2083 har kvinnorna tagit makten och ett radikalt, feministiskt parti styr Sverige. Alla pojkar och män har stängts in i arbetsläger, fängelser och reproduktionscenter.

Diktatorns dotter Kiala utbildas till att bli moderns efterträdare, men när hon hittar en skadad man ställs allt på ända. Vem är han? Vad har han gjort? Och vågar hon hjälpa honom?

Sylvain arbetar för motståndsrörelsen. Hans uppdrag är att kidnappa diktatorns dotter och utpressa ledningen. Men Kiala är inte som han trodde. Allt går fel och snart kastas de in i ett farligt spel som ingen kan vinna.

Blodskymning är en fristående dystopi skriven av läsarfavoriten Lovisa Wistrand.

Genre: Dystopi
Format: Danskt band, ljudbok och e-bok.


Nattkrigaren av Sabine Mickelsson

Fartfylld urban fantasy som utspelar sig i en nära framtid

Nattkrigaren av Sabine Mickelsson

Efter att ha varit nära att drunkna som barn börjar Ella se skuggvarelser, vilket slutar med att hon hamnar på en psykiatrisk avdelning. När hon äntligen blir utskriven har hon ingen att ty sig till förutom sin gammelfaster.

Men det dröjer inte länge innan skuggorna dyker upp igen och Ella upptäcker att det finns en värld bortom hennes egen … En värld som hotar människornas existens.

När allt rasar samman omkring henne bestämmer sig Ella för att lämna gammelfasterns gård och jaga rätt på den som ligger bakom allt elände. Men vem kan hon egentligen lita på i Skuggriket?

Nattkrigaren är den första boken i trilogin om Skuggriket. Det är en fartfylld, mörk och kärlekskryddad urban fantasy som utspelar sig i en nära framtid.

Genre: Fantasy
Format: Danskt band och e-bok.


Fler boktips inom fantasy

Havsfödd av Lovisa Wistrand
Havsfödd av Lovisa Wistrand
Ensamvarg av Sara Dalengren
Ensamvarg av Sara Dalengren
Solens dotter av Anna Granberg
Solens dotter av Anna Granberg
Magin vaknar av Gabriella P. Kjeilen
Magin vaknar av Gabriella P. Kjeilen
De sista gudarna av Caroline Hurtig
De sista gudarna av Caroline Hurtig
Maskeradnatten av Alice Ekström
Maskeradnatten av Alice Ekström

Missa aldrig ett tips på fantasyböcker från oss: Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev.

Just nu får du dessutom en gratis e-novell som ny prenumerant.

Genom att fortsätta använda sidan godkänner du användandet av cookies.  Lär dig mer