Författandets grunder

Författandets grunder

En digital skrivkurs i fyra delar, helt på distans. För dig som vill förbättra ditt skrivande och nå nästa nivå med ditt författarskap. Vi återkommer med nya datum för 2023.

Målet med kursen

Efter kursens fyra tillfällen kommer du ha lärt dig författarskapets grunder. Du har fått verktygen för att skapa en synopsis utifrån din bokidé och lärt dig hur du befolkar din berättelse med trovärdiga karaktärer, arbetar med dramaturgi och hur du gestaltar miljö och känslor för att bjuda in läsaren. 

När du gått klart kursen har du verktygslådan för att skriva just din roman.

Passar dig som … 

Är i startgroparna i ett bokprojekt och vill ha hjälp att planera, strukturera och komma igång. Du kan vara helt ny eller hållit på ett tag, men huvudsaken är att du vet att du vill skriva en skönlitterär roman och söker verktygen för att nå ditt mål. Då är detta kursen för dig. 

Innehåll och arbetssätt

Kursen är uppdelad i fyra tillfällen som alla har sitt tema:

  • Kurstillfälle 1: Utveckla din bokidé och skriv en synopsis
  • Kurstillfälle 2: Få koll på dramaturgin  
  • Kurstillfälle 3: Befolka din berättelse – skriv trovärdiga karaktärer 
  • Kurstillfälle 4: Show, don’t tell – bli ett proffs på gestaltning

Varje tillfälle är två timmar och kommer börja med en föreläsning där du får tydliga exempel att arbeta utifrån. Sedan kommer resten av tillfället bestå av skrivövningar och diskussion där du får hjälp av både kursledare och övriga kursdeltagare att komma framåt i ditt bokprojekt. 

Kursen är helt på distans och varje tillfälle sänds live via Zoom. Du kan använda både dator, mobiltelefon eller surfplatta för att delta. Tänk på att du kommer att använda både kamera och mikrofon under kursens gång för att delta i diskussioner. 

Kursmaterial

Du kommer få sammanfattningar via mejl efter varje kurstillfälle och även tillgång till en hemlig Facebookgrupp där vi delar med oss av värdefulla tips och övningar för dig som skriver. Där kan du också hålla kontakten med andra kursdeltagare och hitta skrivvänner att byta manus med i framtiden. 

Din lärare

Caroline Hurtig har drivit Seraf förlag sedan 2013 och arbetar dagligen med att coacha författare i deras manusarbete. Hon är dessutom själv författare till tio romaner samt en mängd noveller i genrerna fantasy, skräck, romance och feelgood. 

Hennes stora styrka är att se både detaljer och helhetsperspektiv i ett manus för att lyfta fram styrkor och förbättringspotential. I den här kursen delar hon frikostigt med sig av sina bästa tips för att du ska nå i mål med ditt bokprojekt!

Bokning och pris

Du kan välja att boka hela kursen på en gång eller ett enskilt tillfälle. Vi rekommenderar kursen i sin helhet för att få bästa upplevelsen.

Pris: 995 kr per tillfälle alternativt 3695 kr för hela kursen.
Priserna är inklusive moms.

Bokningen öppnar 1 september. Begränsat antal platser. Du köper kursen smidigt med betalning via Klarna. Välj mellan direktbetalning eller faktura. 

Obs: Om kursens deltagare understiger 5 personer kommer den att ställas in. Du får då hela summan återbetald. 

Övrigt

Vi planerar framöver att ha fler kurser, du som bokar upp dig på den här kommer då ha förtur på platserna. 

Frågor?

Hör av dig till oss på info@serafforlag.com


Får vi mejla dig om våra kurser? Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev:


Genom att fortsätta använda sidan godkänner du användandet av cookies.  Lär dig mer