MARIA ARELL

Författare

Visst är nyförälskelse en underbar känsla? Tänk att få uppleva den känslan om och om igen, trots att du är gift och har tre barn. Det är därför jag skriver romance.

Att det var i romancegenren jag hamnade är inte så konstigt eftersom jag älskar att läsa om lyckliga slut. Allt från mammas Harlequinböcker, via Maria Lang och Maria Gripe, till Jane Austen, Rosamunde Pilcher och mer nutida Simona Ahrnstedt.

Sedan jag och familjen flyttade från Stockholm till Hälsingland känner jag att det är här jag hör hemma. I skogen, bland bergen och nära havet. Här finns allt jag behöver för att skapa mina karaktärer. Det är inte så konstigt att jag väljer att lägga de flesta av mina berättelser i detta underbara landskap.

Av det jag gett ut tidigare är majoriteten inom fantastikgenren, men alla novellerna är romance. Just nu är det samtida romance jag brinner för och jag satsar på Hälsingeromance som utspelar sig i mindre städer och med allt vad det kan medföra. Jag skriver om det jag själv saknade inom genren när jag var yngre: Starka, intelligenta kvinnor och en intressantare mansroll. Smarta tjejer som inte är rädda för att ta i då det behövs, om det så må vara att laga en punka eller rädda någon från en skock höns.

Marias romanceroman ”Äktenskapspakten” utkommer hos oss i januari 2022.

Genom att fortsätta använda sidan godkänner du användandet av cookies.  Lär dig mer