Wilma Sjökvist

Författare

Jag är född 2000 och bor i Borås tillsammans med min sambo och Mona, en helsvart bondkatt som varit vid min sida i över 15 år. Till vardags jobbar jag som sjuksköterska.

Många känner säkert igen mig från Instagram där jag har synts som bokbloggare i flera år. Det syns direkt vilken genre jag brinner för när man går in på mitt konto: fantasyn såklart.

År 2021 debuterade jag som författare med kortromanen Elementens Hjärta hos ett förlag som nu har gått i konkurs. Nu rivstartar jag igång mitt författarskap igen. Denna gången med en bok som jag har drömt om skriva och ge ut och nu händer det äntligen hos det rätta drömförlaget. 

Jag vill att mina böcker ska upplevas som en känslomässig explosion. Det gör jag genom att lyfta egna känslor och händelser som jag själv har upplevt. Känslorna som karaktärerna känner ska kännas äkta. Mitt mål med mitt skrivande är att läsarna ska få uppleva rysningar i hela kroppen, att hela bröstkorgen fylls med egna känslor när man läser. Inte på grund av det otäcka med blod, våld och krigsscenerna utan av känslorna. Av lidandet, ångesten. Kämpaglöden. Att läsaren ska känna sig som ett med berättelsen och karaktärerna, för jag vet hur viktig den känslan är.

Järnfödd är första delen i Kriget om aska och frost serien och släpps våren 2025 hos Seraf förlag. 


Följ Wilmas författarresa i hennes sociala kanaler

Genom att fortsätta använda sidan godkänner du användandet av cookies.  Lär dig mer