Angelica Jackson-Skarenstedt

Angelica Jackson-Skarenstedt
Författare

Jag är född 1990 och bor i Malmö med min man och vår dotter. Hela familjen älskar att bo här och det faktum att vi kan hoppa på cyklarna och vara nere vid havet inom loppet av några minuter. Vårt ”andra hem” är min mans hemland England. På grund av det blir det också en hel del svengelska här hemma.

Min skrivresa började i första klass, då min lärarinna bad oss skriva berättelser om Putte Persson – en pinne med en ekollonhatt. Jag har alltid tyckt om det kreativa, men det var här som jag föll för skrivandet. Först insåg jag dock inte att jag kunde bli författare och tog en liten omväg först …

När jag var 21 år flyttade jag till New York. Där studerade jag Business i över tre år med sikte på modeindustrin. Det var inte förrän efter flytten tillbaka till Sverige, som jag insåg att alla självvalda kurser varit skrivkurser. Då blev det självklart – jag ville skriva en bok och förhoppningsvis flera.

Min debutroman ”Livet vi skapade” publicerades i januari 2023 av SAGA Egmont Förlag. Att min första bok blev en historisk Romance, föll sig naturligt. Jag har alltid varit en romantiker och älskar att läsa om kärlek och titta på kostymdraman. Och det är just kärlekstemat som är genomgående i mina bokmanus.

Nu skriver jag på heltid, jämte arbetet som lektör, skrivcoach och korrekturläsare på det egna företaget Lektörshörnan. Tillsammans med min medgrundare Paulina Ny, driver jag även den turnerande bokklubben Southside Sip & Read.

Förutom att skriva och läsa, älskar jag att bada i havet, gå på konserter och musikaler, allt med fläder, sås, att dricka vin, te, och Coca-Cola, besöka slott, och just ja, jag är för evigt nykär i Paris.

Angelica släpper den romantiska feelgooden ”Våren jag fann mig” hos oss våren 2024.


Följ Angelicas författarresa i hennes sociala kanaler


Genom att fortsätta använda sidan godkänner du användandet av cookies.  Lär dig mer