NYHETER OCH KOMMANDE

Kommande böcker våren 2024

I ett hav av vargar

Hanna Selin

I ett hav av vargar av Hanna Selin

Adrienne har blivit förvisad av sin flock för att hon är annorlunda. Ensam och övergiven har hon tvingats kämpa för sin överlevnad. I många fall sälja både sig själv och sitt blod för en varm säng.

Vargskiftaren Marlon har i en handvändning fått ansvaret över ett stort revir efter att hans familj brutalt mördats. Han vet vem den ansvarige är och ger sig iväg för att söka hämnd.

När Adrienne och Marlon möts ingår de i en motvillig allians för att tillsammans besegra vargaviddernas hänsynslösa ledare. Uppdraget visar sig däremot vara allt annat än enkelt.

Adrienne och Marlon konfronteras av sina egna rädslor och de växande känslor som uppstår mellan dem.

I ett hav av vargar är en känslostark och romantisk fantasy om utanförskap, svek och nya chanser.

SLÄPPS 26 MARS 2024

Genre: Fantasy romance
Format: Danskt band och ebok.


En labyrint av begär och lögner

Linnéa Engman

En labyrint av begär och lögner av Linnéa Engman

Följ Caruwynn in i alvernas rike i en het fantasy romance med mordmysterier. Den efterlängtade uppföljaren till ”Gudar av röta och undergång”. Mer info kommer.

SLÄPPS 28 MARS 2024

Genre: Fantasy romance
Format: Danskt band och ebok.


Vårkänslor & skrovmål

Maria Arell

Vårkänslor & skrovmål av Maria Arell

Jonas har precis flyttat in på det lilla pensionatet i Bergsforsa. På Nisses Gatukök stöter han ihop med Fredrik som även han är nyinflyttad för att börja arbeta på Finansgruppen.

Mötet får känslor att svalla upp inom Fredrik och han kan inte sluta tänka på den brunögde kocken, men han är övertygad om han är straight. Ändå bestämmer de sig för att ses över en öl och Jonas utmanar Fredrik att uppleva nya maträtter.

När våren smyger in i Bergsforsa och snön smälter utvecklas deras vänskap till något djupare. Men kommer Jonas eget bagage och svårigheter att öppna upp sig själv hindra honom från att hitta sin livspartner? Och vågar Fredrik lita på sina egna känslor?

Vårkänslor och skrovmål är Maria Arells tredje roman som utspelar sig i den fiktiva orten Bergsforsa i Hälsingland. En värmande romantisk feelgood om god mat, oväntad vänskap och att våga tro på kärleken igen.

SLÄPPS 30 APRIL 2024

Genre: Romantisk feelgood
Format: Danskt band, ljudbok och ebok.


För alla lyckliga slut

Caroline Twamley

För alla lyckliga slut av Caroline Twamley

Aileen Grady är en irländsk, internationellt bästsäljande författare som bor med man och dotter i ett fint hus. Utifrån ser hon ut att leva det perfekta livet, men bakom fasaden döljer sig ett liv med en allt mer manipulerande och kontrollerande make.

I Sverige driver Jenny sin älskade bokhandel. Hon är 37 år gammal, singel och utan barn, något som passar henne utmärkt. Det är i alla fall vad hon intalar sig själv. När Jennys mamma plötsligt genomgår en smärre personlighetsförändring samtidigt som bokhandelns framtid hotas börjar Jennys inrutade liv att falla samman.

I ett desperat försök att rädda bokhandeln försöker hon få den berömda Aileen Grady att komma till hennes butik, trots att hon vet att det är dömt att misslyckas. För Aileen blir dock Jennys kontaktförsök exakt den utväg hon behöver för att komma bort från sin man.

För alla lyckliga slut är en berörande feelgood om vänskap och hopp. På västkusten bland böcker och saltstänk hittar en författare tillbaka till livet och kraften att lämna ett destruktivt förhållande.

SLÄPPS 3 MAJ 2024

Genre: Romantisk feelgood
Format: Danskt band, ljudbok och ebok.

Kommande böcker sommaren 2024

Där ljuset hittar in

Olivia Reimhagen

Där ljuset hittar in av Olivia Reimhagen

Ett år efter makens plötsliga bortgång tillbringar Freja all sin vakna tid med att arbeta och har mindre kontakt med sina känslor än någonsin. Åtminstone om man ska tro hennes terapeut. Jobbet som advokat blir en tillflykt där hon kan fokusera på andras problem och ignorera sina egna.

När Gabriels storasyster och hennes man gick bort tvekade han inte innan han tog hand om deras dotter Tindra. Men nu, mer än två år senare, börjar han plötsligt få anonyma anmälningar till socialen om att han är en opassande förälder. Han förstår inte varifrån de kommer och hur han ska hindra dem från att rasera det nya liv de byggt upp tillsammans.

När Gabriel söker upp Freja för att få juridisk hjälp ser hon honom först som vilken klient som helst. Men mot hennes bättre vetande börjar de umgås utanför arbetstid och bland middagar och brädspel smyger känslor fram. Men vågar de närma sig varandra och kan Freja verkligen släppa in någon ny i sitt slutna hjärta?

Där ljuset hittar in är en berörande romantisk feelgood om sorgen från att förlora en närstående och om att hitta nytt hopp i livet igen. I sin fjärde roman bjuder Olivia Reimhagen på en berättelse med färgstarka karaktärer i sin hemstad Malmö.

SLÄPPS 7 JUNI 2024

Genre: Romantisk feelgood
Format: Danskt band, ljudbok och ebok.


En sensommar av längtan

Gabriella P. Kjeilen

En sensommar av längtan av Gabriella P. Kjeilen

Elise Erlandsson tar varje dag som den kommer. Livet som frilansande innehållsskapare passar henne bra och i sociala medier delar hon det liv hon vill att alla ska tro att hon har. Men ingen vet egentligen vad som pågår under ytan och känslorna som tränger på så fort hon är ensam.

Hela Rickard Rosenstjärnas liv har handlat om att ta över som VD på familjeföretaget, men skandalerna som präglade hans ungdom har gjort att han fortfarande inte fått inta platsen. Han inser att det är dags att göra något för sig själv och när han får chansen att investera i ett nyöppnat spahotell tar han den.

Invigningen för dem samman, och trots att de inte alls kommer överens börjar rykten cirkulera i media om en pågående romans. Rykten som Elise vill göra allt för att stoppa. Men ingen av dem kan hindra de gnistor som tänds mellan dem.

En sensommar av längtan är en het romance om att bryta ner fördomar och fasader för att våga släppa in kärleken.

SLÄPPS 11 JUNI 2024

Genre: Romantisk feelgood
Format: Danskt band, ljudbok och ebok.


Sånger om kärlek

Sara Dalengren

Sånger om kärlek av Sara Dalengren

Efter den tragiska förlusten av sin stora kärlek har höstmörkret och kylan blivit till årliga utlösare för Sofia Ängs sorg. Från sin familj får hon alltid höra att hon behöver komma ut mer, börja leva igen, men det är inte så enkelt när man känner sig helt död inombords. Att körsång skulle förbättra hennes livssituation låter inte särskilt troligt, ändå låter hon sig övertalas.

Erik Dahlström har levt ensam sedan hans fru lämnade honom för en annan man. En kärleksaffär som hela staden kände till och skvallrade om bakom hans rygg. Så här flera år senare är självförtroendet fortfarande lågt, men övningarna med kören Sångfåglarna ger honom något att se fram emot varje vecka.

När kören får ett uppdrag som går i kärlekens tecken vaknar känslor till liv och snart är det inte bara våren som spirar i den lilla trästaden Hjo.

Sånger om kärlek är första fristående delen i serien Sångfåglarna och mysig småstadsromantik när den är som allra bäst. Skriven av lyssnarfavoriten Sara Dalengren som tidigare gett ut flera hyllade romaner inom och romance- och feelgoodgenren.

SLÄPPS 14 JUNI 2024

Genre: Romantisk feelgood
Format: Danskt band, ljudbok och ebok.


Våra krossade hjärtan

Alice Ekström

Våra krossade hjärtan av Alice Ekström

Anna, Elias och Jon har varit medlemmar i Rekviem, samfundet för vampyrdräpare, sedan de var femton år gamla ett öde bättre än att svälta på gatan. Men när något går snett och Elias blir anklagad för att ha mördat deras överbefälhavare tvingas de på flykt.

För att rädda sig själva beslutar de sig för att tillfångata vampyrernas beryktade ledare, Midnattskungen. Och erbjuda honom till Rekviem i utbyte mot sin frihet.

Men kommer de att överleva uppdraget? Eller kommer Rekviem hinna i kapp dem först?

Våra krossade hjärtan är en mörk historisk fantasy med vampyrer, spänning och kärlek i ett alternativt Helsingborg år 1899.

SLÄPPS 27 AUGUSTI 2024

Genre: Fantasy
Format: Danskt band och ebok.


Där drömmar blir till

Emma Andersson

Där drömmar blir till av Emma Andersson

Olivias barndom var fylld med magiska drömmar tillsammans med gammelmormor Marie. Men efter hennes död har Olivia känt sig som en främling i sitt eget liv, där vuxenlivets krav gör att drömmarna känns än mer avlägsna.

När hon finner ett förtrollat guldhjärta som Marie lämnat till henne öppnas en ny värld av hemligheter. Och Johnny som kommit in i hennes liv får henne samtidigt att börja tvivla på vad som är dröm och vad som är verklighet.

Olivia dras tillbaka till barndomens sagovärld Enderra, en plats där drömmar blir till, för att hjälpa den rättmätiga arvtagaren att ta makten från en ondskefull magiker. Nu måste hon samla mod för att ta reda på sanningen om sig själv och de krafter som är skillnad mellan liv och död i drömmarnas värld.

Där drömmar blir till av Emma Andersson är ett förtrollande äventyr i en värld lika mardrömslik som den är vacker. Det är första delen av två i serien Enderra.

SLÄPPS 29 AUGUSTI 2024

Genre: Fantasy
Format: Danskt band och ebok.

Kommande böcker hösten 2024

Eira Martell – Grimoarens hemlighet

Kristina Dowling

Eira Martell - Grimoarens hemlighet av Kristina Dowling

På bara ett ögonblick har Eiras liv förändrats. Från att ha varit en vanlig bekymmersfri 20-åring är hon nu del av en länge slumrande legend. Flickan av mörkret. Den som är förutbestämd att öppna grimoaren – en trolldomsbok som varit stängd de senaste trehundra åren.

Men hon hinner knappt förlika sig med det faktumet innan hon färdas till en annan tid – en resa djupt in i den svenska historiens allra mörkaste vrår. Vad är det grimoaren vill berätta? Och vem är den mörkögde främlingen som lyckats följa efter henne? Kommer de någonsin att kunna ta sig tillbaka?

Samtidigt försvinner två ungdomar spårlöst i Hoia Baciu skogen, en av världens mest hemsökta platser, vilket sätter igång en kedja av händelser som kommer att eka genom tid och rum. För allmänheten en tragedi, men något helt annat för de som ännu förstår sig på den förbjudna och mörka magi som en gång härskade mellan träden.

Ett olycksbådande omen enligt vissa.

Ett löfte om en ny storhetstid för andra.

Grimoarens Hemlighet är den efterlängtade uppföljaren till den hyllade Flickan av Mörkret och är andra delen i serien om Eira Martell.

Genre: Urban fantasy
Format: Danskt band, ebok och ljudbok.


Under blanka fjäll

Christina Öhman

Under blanka fjäll av Christina Öhman

En sprucken yta. En besatthet. Ett hotfullt djup.

Viktoria börjar tappa greppet om verkligheten. Efter det som hände i skogen har hon inte varit sig själv. Eller har hon det? Gränserna mellan den hon var och den hon är suddas ut när minnen från det förflutna börjar sippra ut från det undermedvetna.

De enda hon finner ro med är hennes ormar. Där trollbinds hon i timmar av deras slutna världar och vackra, blanka fjäll. Allt annat förlorar betydelse i jämförelse med dem. Inte ens Doris kan dra henne ur melankolin. Så när hennes mardrömmar blir till en vaken verklighet, och en väsande röst ekar mellan hemmets väggar, flyr hon.

Hon dras ner i en spiral av vansinne, förtvivlan och besatthet. Men vad kommer hon finna på botten? Ligger där ytterligare en mardröm eller en räddning från den hon är, möjligheten att bli något annat?

Under blanka fjäll är den tredje och avslutande delen i den hyllade serien Under.

SLÄPPS 2 OKTOBER 2024

Genre: Skräck
Format: Danskt band, ebok och ljudbok.


Näcken

Stina Rundqvist

Näcken av Stina Rundqvist

Detta är inte en kärlekshistoria …

En finstämd sång löper genom skogen, den lockar, drar och kallar på Emilia. Utan att kunna hejda sig går hon mot ljudet och den man som spelar på fiolens strängar.

När Emilia möter Nick kan hon inte föreställa sig hur livet kommer att ta en mörk och hemsökande vändning. Hur förälskelsen sakta överträder gränserna för besatthet och skapar en tillvaro av skräckfyllda hemsökelser. Mörkret kring Emilia sluter sig allt mer och mötet med den vita hästen frambringar mardrömmar i vaket tillstånd.

När huvuden spetsade på pålar återfinns på olika platser i området djupnar fruktan i henne när hon inser att mardrömmarna är verkliga.

I denna symfoni av blod och åtrå väcks folktron till liv genom strängarna på en fiol och binds samman till en mörk saga av sägner och skrock.

Näcken är Stina Rundqvists debutroman. En mysryslig berättelse inspirerad av svensk folktro.

SLÄPPS 9 OKTOBER 2024

Genre: Urban fantasy
Format: Danskt band & ebok.


Springor av mörker

Elina Kangas

Springor av mörker av Elina Kangas

Celine har äntligen samlat mod för att ta sig ur ett destruktivt förhållande. Hon hyr en stuga och lämnar allt bakom sig förutom katten Sixten som är hennes ständiga följeslagare.

När Celine kommer fram till stugan tycks allting vara som en dröm, men hyresvärden ber henne om en tjänst. Om hon kan packa ner alla saker som tillhör den förra hyresgästen? En kvinna som gav sig iväg utan ett ord. Bland kvinnans saker finner hon en bok som berättar en otrolig historia om stugan hon nu bor i. En berättelse om det tragiska och fruktansvärda som skett där en gång i tiden. Varför hade den förra hyresgästen denna bok? Eller tillhör boken huset?

Det drar kallt mellan springorna i trägolvet, Celine tycker sig höra väsande andetag och Sixten vägrar vidröra golvet. Är det ensamheten som sakta driver henne till vansinne eller finns det något annat i huset? Någon annan som bevakar varje steg hon tar  

Springor av mörker av Elina Kangas är en kortroman om mörka hemligheter, ensamhetens tyngd och obeskrivlig ondska.  

SLÄPPS 11 OKTOBER 2024

Genre: Skräck
Format: Pocket & ebok.

Genom att fortsätta använda sidan godkänner du användandet av cookies.  Lär dig mer