NYHETER OCH KOMMANDE

Våra krossade hjärtan

Alice Ekström

Våra krossade hjärtan av Alice Ekström

Anna, Elias och Jon har varit medlemmar i Rekviem, samfundet för vampyrdräpare, sedan de var femton år gamla ett öde bättre än att svälta på gatan. Men när något går snett och Elias blir anklagad för att ha mördat deras överbefälhavare tvingas de på flykt.

För att rädda sig själva beslutar de sig för att tillfångata vampyrernas beryktade ledare, Midnattskungen. Och erbjuda honom till Rekviem i utbyte mot sin frihet.

Men kommer de att överleva uppdraget? Eller kommer Rekviem hinna i kapp dem först?

Våra krossade hjärtan är en mörk historisk fantasy med vampyrer, spänning och kärlek i ett alternativt Helsingborg år 1899.

SLÄPPS 27 AUGUSTI 2024

Genre: Fantasy
Format: Danskt band och ebok.

Kommande böcker hösten 2024

Där drömmar blir till

Emma Andersson

Där drömmar blir till av Emma Andersson

Olivias barndom var fylld med magiska drömmar tillsammans med gammelmormor Marie. Men efter hennes död har Olivia känt sig som en främling i sitt eget liv, där vuxenlivets krav gör att drömmarna känns än mer avlägsna.

När hon finner ett förtrollat guldhjärta som Marie lämnat till henne öppnas en ny värld av hemligheter. Och Johnny som kommit in i hennes liv får henne samtidigt att börja tvivla på vad som är dröm och vad som är verklighet.

Olivia dras tillbaka till barndomens sagovärld Enderra, en plats där drömmar blir till, för att hjälpa den rättmätiga arvtagaren att ta makten från en ondskefull magiker. Nu måste hon samla mod för att ta reda på sanningen om sig själv och de krafter som är skillnad mellan liv och död i drömmarnas värld.

Där drömmar blir till av Emma Andersson är ett förtrollande äventyr i en värld lika mardrömslik som den är vacker. Det är första delen av två i serien Enderra.

SLÄPPS 5 SEPT 2024

Genre: Fantasy
Format: Danskt band och ebok.


Eira Martell – Grimoarens hemlighet

Kristina Dowling

Eira Martell - Grimoarens hemlighet av Kristina Dowling

På bara ett ögonblick har Eiras liv förändrats. Från att ha varit en vanlig bekymmersfri 20-åring är hon nu del av en länge slumrande legend. Flickan av mörkret. Den som är förutbestämd att öppna grimoaren – en trolldomsbok som varit stängd de senaste trehundra åren.

Men hon hinner knappt förlika sig med det faktumet innan hon färdas till en annan tid – en resa djupt in i den svenska historiens allra mörkaste vrår. Vad är det grimoaren vill berätta? Och vem är den mörkögde främlingen som lyckats följa efter henne? Kommer de någonsin att kunna ta sig tillbaka?

Samtidigt försvinner två ungdomar spårlöst i Hoia Baciu skogen, en av världens mest hemsökta platser, vilket sätter igång en kedja av händelser som kommer att eka genom tid och rum. För allmänheten en tragedi, men något helt annat för de som ännu förstår sig på den förbjudna och mörka magi som en gång härskade mellan träden.

Ett olycksbådande omen enligt vissa.

Ett löfte om en ny storhetstid för andra.

Grimoarens Hemlighet är den efterlängtade uppföljaren till den hyllade Flickan av Mörkret och är andra delen i serien om Eira Martell.

Genre: Urban fantasy
Format: Danskt band, ebok och ljudbok.


Under blanka fjäll

Christina Öhman

Under blanka fjäll av Christina Öhman

En sprucken yta. En besatthet. Ett hotfullt djup.

Viktoria börjar tappa greppet om verkligheten. Efter det som hände i skogen har hon inte varit sig själv. Eller har hon det? Gränserna mellan den hon var och den hon är suddas ut när minnen från det förflutna börjar sippra ut från det undermedvetna.

De enda hon finner ro med är hennes ormar. Där trollbinds hon i timmar av deras slutna världar och vackra, blanka fjäll. Allt annat förlorar betydelse i jämförelse med dem. Inte ens Doris kan dra henne ur melankolin. Så när hennes mardrömmar blir till en vaken verklighet, och en väsande röst ekar mellan hemmets väggar, flyr hon.

Hon dras ner i en spiral av vansinne, förtvivlan och besatthet. Men vad kommer hon finna på botten? Ligger där ytterligare en mardröm eller en räddning från den hon är, möjligheten att bli något annat?

Under blanka fjäll är den tredje och avslutande delen i den hyllade serien Under.

SLÄPPS 2 OKTOBER 2024

Genre: Skräck
Format: Danskt band, ebok och ljudbok.


Näcken

Stina Rundqvist

Näcken av Stina Rundqvist

Detta är inte en kärlekshistoria …

En finstämd sång löper genom skogen, den lockar, drar och kallar på Emilia. Utan att kunna hejda sig går hon mot ljudet och den man som spelar på fiolens strängar.

När Emilia möter Nick kan hon inte föreställa sig hur livet kommer att ta en mörk och hemsökande vändning. Hur förälskelsen sakta överträder gränserna för besatthet och skapar en tillvaro av skräckfyllda hemsökelser. Mörkret kring Emilia sluter sig allt mer och mötet med den vita hästen frambringar mardrömmar i vaket tillstånd.

När huvuden spetsade på pålar återfinns på olika platser i området djupnar fruktan i henne när hon inser att mardrömmarna är verkliga.

I denna symfoni av blod och åtrå väcks folktron till liv genom strängarna på en fiol och binds samman till en mörk saga av sägner och skrock.

Näcken är Stina Rundqvists debutroman. En mysryslig berättelse inspirerad av svensk folktro.

SLÄPPS 9 OKTOBER 2024

Genre: Urban fantasy
Format: Danskt band & ebok.


Springor av mörker

Elina Kangas

Springor av mörker av Elina Kangas

Celine har äntligen samlat mod för att ta sig ur ett destruktivt förhållande. Hon hyr en stuga och lämnar allt bakom sig förutom katten Sixten som är hennes ständiga följeslagare.

När Celine kommer fram till stugan tycks allting vara som en dröm, men hyresvärden ber henne om en tjänst. Om hon kan packa ner alla saker som tillhör den förra hyresgästen? En kvinna som gav sig iväg utan ett ord. Bland kvinnans saker finner hon en bok som berättar en otrolig historia om stugan hon nu bor i. En berättelse om det tragiska och fruktansvärda som skett där en gång i tiden. Varför hade den förra hyresgästen denna bok? Eller tillhör boken huset?

Det drar kallt mellan springorna i trägolvet, Celine tycker sig höra väsande andetag och Sixten vägrar vidröra golvet. Är det ensamheten som sakta driver henne till vansinne eller finns det något annat i huset? Någon annan som bevakar varje steg hon tar  

Springor av mörker av Elina Kangas är en kortroman om mörka hemligheter, ensamhetens tyngd och obeskrivlig ondska.  

SLÄPPS 11 OKTOBER 2024

Genre: Skräck
Format: Pocket & ebok.


Vintervingar

Malin Gunnarsson

Vintervingar av Malin Gunnarsson

Tjugotreåriga Isabella är sjukskriven efter att ha förlorat sin pappa och bor ensam på gården som hon och hennes frånvarande bror ärvt. Bedövad av sorg efter sin pappa och en brinnande vrede gentemot sin mamma, har hon nu två veckor på sig att fixa fram pengar. Pengar som behövs för att kunna köpa ut sin bror och behålla gården, innan den läggs ut på auktion.

Grannen, åttiotreåriga Birgitta, är den enda trygga och fasta punkten Isabella har kvar. Birgitta bär på sin egen sorg, efter att hennes make för några år sedan tagit sitt liv. Varje dag sitter Birgitta i sin fåtölj och blickar ut mot det öppna landskapet, i riktning mot dammen där maken tagit sitt sista andetag.

När bekanta föremål mystiskt börjar dyka upp och en ny bekantskap, Marcus, väcker Isabellas intresse, tvingas hon konfrontera sina egna känslor och föreställningar om kärlek och försoning. Kan hon förlåta och släppa taget om sin sorg för att omfamna nya möjligheter till lycka och kärlek?

Vintervingar är en berättelse fylld av sorg, vänskap och förlåtelse. En berörande feelgood om vikten av att våga se bortom sin smärta och hitta glädjen i livet igen.

SLÄPPS 12 NOVEMBER 2024

Genre: Feelgood
Format: Danskt band, ljudbok & ebok.


Greven och guvernanten

Christina Schiller

Greven och guvernanten av Christina Schiller

Fröken Evelina är på väg till herrskapet Fredriksson för att påbörja sin anställning som guvernant åt parets två barn, när en snöstorm sätter stopp för hennes planer. Istället finner hon sig insnöad på Glimmerstad slott hos greve Silvferhjärta, en synnerligen arrogant och samtidigt förödande, stilig man. Men Evelina vet bättre än att låta sig charmas av någon i hans ställning och hennes trasiga bakgrund är en ständig påminnelse, om hon någonsin skulle glömma.

Redan första natten inser Evelina att något inte står rätt till på slottet. Snart får hon nys om en fruktansvärd familjetragedi som ger henne en annan bild av den barska greven. Vilket får henne att för en gångs skull glömma sina egna bekymmer och hemligheter …

Greven och guvernanten är fängslande historisk romance om att våga slå sig fri från det förflutna, hitta sin egen väg och lita på att hjärtat leder rätt. Boken är skriven av romanceförfattaren Christina Schiller som sedan debuten 2017 bjudit läsarna på flera gripande kärleksromaner.

SLÄPPS 15 NOVEMBER 2024

Genre: Historisk romance
Format: Danskt band, ljudbok & ebok.


Röda spår i snö

Caroline Hurtig

Röda spår i snö av Caroline Hurtig

Det var en gång en blodhäxa som mötte en ulv i skogen

Ophelia är en av få blodhäxor som finns kvar av det tidigare kraftfulla folket. De är tvingade till exil och har förlorat både sitt hem och sin frihet. Många har dödats för att sedan brännas på bål, tagna av ulven. Rovdjuret som vandrar outtröttligt i skogen, springer på nedtrampade stigar och vädrar mot himlen under fullmånens sken. Med hat i hjärtat och blodsmak på tungan jagar de efter doften av häxor. Blodhäxor.

Mormodern vägrar låta sig kuvas och bor utanför deras skyddade by, ensam i skogen. Ophelia bestämmer sig för att besöka henne en tidig vintermorgon. Väl medveten om faran hon utsätter sig för. Och hon hinner inte långt förrän hon hamnar öga mot öga med ulven.

Mötet med rovdjuret utvecklar sig inte som hon har tänkt sig och de båda tvingas förlita sig på den andra när midvinternatten är nära förstående. En natt som innehåller mycket värre saker än blodhäxor och ulvar.

Röda spår i snö av Caroline Hurtig är en magisk re-telling av Rödluvan med förbjuden kärlek, mörker och olika grå skalor av ondska och godhet, i en värld där sagor får liv med en gotisk tvist. Den är första delen i den fristående serien Skymningssagor.

SLÄPPS 4 DECEMBER 2024

Genre: Fantasy
Format: Storpocket, ljudbok & ebok.


Önskestjärnor av glas

Olivia Reimhagen

Önskestjärnor av glas av Olivia Reimhagen
Önskestjärnor av glas av Olivia Reimhagen

Det var en gång en kvinna som lyckades fly sin styvmoders blodiga källare

När klockan slår midnatt för prinsens årliga vinterbal står Ella i utkanten av Mörkerskogen. All magi inom henne är försvunnen och det enda hon har kvar är en ensam glassko och de slitna trasorna på kroppen. I samma stund bestämmer hon sig för att finna en önskestjärna för att få tillbaka den magi hon förlorat.

På resan möter hon Lumi, en medlare djurviskare som slår följe med Ella. Med hjälp av djuren nås de av ryktet om en önskestjärna i närheten av kungafamiljens vinterslott, men i Mörkerskogen finns värre saker än prinsar och önskestjärnor att oroa sig för.

Under resan tvingas Ella att klara sig utan magi även när det handlar om liv och död. Och när Lumi utmanar Ella på sätt hon aldrig tidigare varit med om börjar Ella ifrågasätta allt. Varför blev hon av med sin magi? Ligger styvmodern bakom trolovningen mellan styvsystern och prinsen? Och vad är Ella villig att ge upp för kärleken?

Önskestjärnor av glas av Olivia Reimhagen är en magisk re-telling av Askungen med nyckfulla stjärnor, mord och oväntad kärlek, i en värld där sagor får liv med en gotisk tvist. Det är andra delen i den fristående serien Skymningssagor.

SLÄPPS 6 DECEMBER 2024

Genre: Fantasy
Format: Storpocket, ljudbok & ebok.

Kommande böcker våren 2025

Börja om på ön

Anna Winther

Börja om på ön av Anna Winther
Börja om på ön av Anna Winther

Tanja står inför en prövning i sitt äktenskap och sin karriär. När relationen till maken Martin blir allt mer kylig och jobbsituationen osäker flyr hon till familjens renoverade stuga på ön. Tanja hoppas att distansen ska ge henne klarhet i hur hon vill forma sitt framtida liv.

När handlaren Håkan vill sälja sin butik blir tanken på att köpa den och bosätta sig permanent på ön allt mer lockande.

Men livet på ön visar sig snart vara mer utmanande än väntat. En avundsjuk släkting, en charmig ung man, sabotage i butiken och kampen för att behålla kontakten med sina barn gör att Tanja börjar ifrågasätta sina beslut.

Börja om på ön av Anna Winther är en värmande feelgood om att våga starta om och hitta tillbaka till det som verkligen betyder något. Det är uppföljaren till lyssnarsuccén Kärlek på ön.

SLÄPPS 21 FEBRUARI 2025

Genre: Feelgood
Format: Pocket, ljudbok & ebok.

Genom att fortsätta använda sidan godkänner du användandet av cookies.  Lär dig mer