KOMMANDE TITLAR

Romaner

FANTASY

Etara lever i en instängd värld. Utanför murarna härjar smittan och de förbjudna djur som bär på den. Men när Etaras pappa blir sjuk tvingas hon ta sig ut i jakt på medicin, en jakt som slutar i katastrof. Hon blir biten av en vildkatt som kan vara smittad. Och hennes kropp förändras.

Medveten om den dödsdom som väntar lämnar Etara sitt hem för att söka sig till Afrikas savann, där hon får veta vad hon blivit: en var, en människa som kan omvandla sig till djur.

Geparden Tsaro tar henne under sina motvilliga vingar och lovar att träna henne. Men varjägare patrullerar savannen och så fort Etara sätter sin fot på Afrikas torra mark blir inget sig likt igen.

Rovmärkt av Lovisa Wistrand är en fängslande fantasy romance som utspelar sig i en dystopisk framtid.

SLÄPPS 25 SEPTEMBER


ROMANCE

Julia Erlandsson har inte varit hemma i Lummeby på tolv år. Men när hennes pappa bryter benet och inte orkar resa till henne över julen tvingas hon tillbaka. Minnen från det förflutna jagar henne och trots att hon försöker söka skydd i böckernas värld gör allt henne påmind om vad som hände där för tolv år sedan. Det som fick henne att lämna allt och fly. 

När Martin Bäckmans mamma drabbades av alzheimers och flyttade in hos honom sattes allt annat på paus. Nu, flera år senare, står han ensam i sitt stora hus när modern tvingats flytta in på hem. Han inser att han befinner sig i lite av en livskris och vet inte riktigt vad han ska göra härnäst. Inte blir det lättare av att hans ungdomskärlek plötsligt dyker upp efter att ha försvunnit spårlöst ur hans liv så många år tidigare.

En jul av minnen är en varm julroman om att våga bemöta trauman och sorg för att kunna gå vidare och hitta lyckan. Gabriella P. Kjeilen varvar skickligt romantik och familjeband med svärta och livets baksidor.

SLÄPPS 23 OKTOBER


FEELGOOD

Sommaren 1961 har Petter och Inger en svallande tonårsromans. De lovar varandra evig kärlek, trots att de kommer från helt skilda världar. 

Sextio år senare flyr Daniel storstaden med brustet hjärta. I det slitna gamla torpet, som i annonsen beskrevs som en ”vitmålad dröm”, finner han inte bara mystiska gamla brev som ger honom bränsle till sin historiska roman. Han finner också Sara som bor i huset intill. 

Sara bor ensam med sin livliga labrador. Efter att hennes mamma gått bort och relationen till systern blivit allt mer främmande har hon bara sin pappa kvar. Den stundande julen känns allt annat än lustfylld, tills hennes nyvunne granne kommer med ett förslag.  

Julmiraklet av Caroline Twamley är en romantisk feelgood om hur människors liv flätas samman och om oväntad vänskap i juletid. 

SLÄPPS 30 OKTOBER


HISTORISK FANTASY

Skuggornas gudinna är tredje och avslutande delen i serien om De sista gudarna. Mer info kommer inom kort…

SLÄPPS 27 NOVEMBER

Noveller

Omslag Solsken över Mollösund

NOVELL

En novell om himlastormande kärlek och att våga möta sina rädslor. 

För fem år sedan flydde konditorn Elise från Skottland och lämnade sin stora kärlek bakom sig. När hon nu hittar sin sambo med en annan kvinna på deras soffa raserar världen på nytt. Inte blir det bättre av att Adam, mannen hon övergett, åter träder in i hennes liv. 

Hon flyr igen, som hon alltid har gjort. Denna gång till familjehuset i Mollösund. Där bland grönskande äppelträd, en övergiven katt och svalkande havsbrisar hoppas hon kunna få vara ifred. Men hennes syster tycker det är dags att sluta fly och ser till att hon får oväntat sällskap. Av mannen hon aldrig kunnat släppa. 

Solsken över Mollösund av Caroline Hurtig är tredje fristående delen i novellserien Kärlekens årstider.

SLÄPPS 24 JULI 2021


NOVELL

Mer info kommer inom kort…

Vägledaren av Madelene Lundvall är tredje delen i novellserien Transcendent. Uppföljare till Sändebudet och Helaren.

SLÄPPS 14 AUGUSTI 2021


NOVELL

Mer info kommer inom kort…

Höstlöv över Jönköping av Gabriella P. Kjeilen är fjärde fristående delen i novellserien Kärlekens årstider.

SLÄPPS 18 SEPT 2021


NOVELL

”Du får balens fem dagar på dig att bli förlovad, annars avlägsnar jag varje bok i din ägo.”⁠

Driven av faderns ultimatum, ger sig Adeláide ut i aristokratins salonger i sökandet efter en fästman. Hoppet⁠
sinar efter en katastrofal första kväll, men så möter hon en främling i biblioteket. ⁠

Tillsammans ger de sig i kast med adelns vassa tungor och skenheliga moral i 1820-talets Frankrike. Adeláide får snart svårt att värja sig från främlingens charm.⁠

Ordets makt av Emelie Beijer är en historisk romancenovell om hur styrkan växer när du tror på dig själv, och att kärleken lyser ikapp med den kraften.⁠

SLÄPPS OKT 2021

Genom att fortsätta använda sidan godkänner du användandet av cookies.  Lär dig mer