ANNA GRANBERG

Författare

Jag drömde om att bli författare redan som barn, men det var först när jag fick idén till min debutroman Solens dotter som jag påbörjade ett större skrivprojekt. Allt började med en dröm i vår stuga i fjällen. Drömmen var så spännande att jag var tvungen att skriva ner den och ta reda på hur det skulle sluta. Idén grodde i huvudet i många år, men tog sin form under två år på Skrivarakademin i Stockholm. Andra boken gick av bara farten och jag skrev den på sex månader under en skrivkurs på Sundbybergs folkhögskola.

Jag föredrar spännande och underhållande böcker med lyckliga slut, och skriver främst fantastik och romance, allrahelst i kombination. Min favoritdel av skrivprocessen är att fantisera ihop historier och få ner dem på papper.

Jag är född 1980 och bor i Stockholm med man, barn och katt. Jag är utbildad journalist och jobbar med kommunikation. Jag har gått flera skrivarkurser på Södertörns högskola, Skrivarakademin och Sundbybergs folkhögskola och har medverkat i flera novellantologier. På fritiden tycker jag om att läsa, resa, promenera, jogga och åka snowboard.

Foto: bjornfotograf

Köp Annas titlar i vår webbutik

Genom att fortsätta använda sidan godkänner du användandet av cookies.  Lär dig mer