Anna Winther

Författare

När jag var liten var min fantasi stark. Jag hade en enorm inlevelseförmåga och leken var högst verklig. Vi lekte syfabrik i skogen bakom vårt hus, vävde vackra tyger och sydde klänningar som såg ut som de Agneta och Anni-frid bar när de uppvaktade drottningen med Dancing Queen. Gamla nedfallna träd bildade vävstolar och symaskiner. Eller så blev vi jagade vid sommarstugan av människoliknande robotar och gömde oss livrädda i raketen (utedasset) som skulle ta oss bort från den ondskefulla planeten vi hamnat på.

En längtan att få skådespela växte fram och jag provfilmade för rollen som Madicken och deltog i flera amatörteatersällskap när jag gick i grundskolan. Men så småningom växte sig den ”duktiga flickan” starkare och valde i slutändan att ta en säkrare bana och utbildade sig till ekonom. Filmer och böcker fick istället tillgodose behovet att leva sig in i andra karaktärer.

Med åren har en längtan att själv få skapa berättelser och karaktärer trängt sig på igen. När livet gav mig luft tog jag chansen och skrev min första roman. Att det blev en berättelse i feelgoodgenren var inte så konstigt då böckerna om Bridget Jones eller kärleksfilmer som ”Falling in love” eller svenska ”Älskar, älskar inte” tillhör favoriterna. Berättelser där både kvinnor och män får vara starka, sårbara och inspirerande karaktärer.

Jag författardebuterar som 50 plussare med romanen ”Kärlek på ön” som släpps i början av 2024 av Seraf Förlag och jag skriver just nu på uppföljaren ”Börja om på ön”.

Jag bor med man, barn och hund i södra Spanien på vintern och i Stockholms skärgård på sommaren.

Anna debuterar med ”Kärlek på ön” våren 2024.


Böcker av Anna Winther

Kärlek på ön av Anna Winther
Kärlek på ön

Följ Annas författarresa i hennes sociala kanaler


Genom att fortsätta använda sidan godkänner du användandet av cookies.  Lär dig mer