Annelie Mannerström

Annelie Mannerström
Författare

Det här med självbilder är bedrägligt. Ingen utom jag är förvånad över att jag äntligen tar tag i min dröm om att skriva böcker. Frågar man min familj och närmsta vänner så har de gått och väntat på det här sedan jag var liten. Men att försöka uppfylla sin dröm kräver engagemang, envishet och framför allt uthållighet – och är inte jag i grunden en ganska lat person?

Hur vi ser på oss själva, särskilt i relation till andra, fascinerar mig och det är något jag gärna utforskar i mitt skrivande. De senaste åren har fokus legat på romancegenren, där en skev självbild ju verkligen kan ställa till det när två personer ska mötas. Men även i barnboken jag jobbat med parallellt berör ämnet, och framöver skulle jag vilja prova att skriva skräck och psykologiska thrillers – där kan ju en felaktig självbild verkligen orsaka en hel del obehagliga följder.

Skrivandet lär fortsätta alltså, lat eller inte. Fast ett tag läste jag faktiskt två heltidskurser i skrivande parallellt, samtidigt som jag jobbade heltid och även var ensamstående förälder till två barn. Dessutom lyckas jag styrketräna en del och lägenheten är inte allt för stökig. Jag kanske inte alls är så lat som jag tror? Men visst, ge mig en påse ostbågar och några böcker att läsa så landar även jag bekvämt i soffan timma ut och timma in. Tills nästa bokidé dyker upp!

Annelie är född i Göteborg 1984 men bor numera i Huskvarna. Hon är aktuell med sin romantiska feelgood Ingen konst att falla för dig.


Böcker av Annelie Mannerström

Ingen konst att falla för dig av Annelie Mannerström
Ingen konst att falla för dig

Följ Annelies författarresa i hennes sociala kanaler


Genom att fortsätta använda sidan godkänner du användandet av cookies.  Lär dig mer