Christina Öhman

Christina Öhman
Författare

Jag heter Christina, kallas för Kicki, och bor i Piteå med man och två barn. Ända sedan jag som liten fick en skrivmaskin av min farfar har jag älskat språket och skrivande i alla möjliga former, oavsett om det varit till lek, skolarbete eller jobb. Med många olika intressen kunde jag aldrig bestämma mig för bara en sak att syssla med. Därför har jag provat lite allt möjligt och till slut hittat hem som mekanikkonstruktör och författare. 

Läser och skriver gör jag helst uppkrupen i soffan, gärna tillsammans med levande ljus och ett vinglas eller en kopp varm choklad (även om den idyllen händer oftare i fantasin än i verkligheten). 

Både i mitt läsande och skrivande dras jag till fantasy, skräck och allting som är mysigt ruggigt. Jag vill också påstå och visa att skräck är så mycket mer än ”bara” skrämmande, även om det skrämmande kan vara den godaste ingrediensen. 

Min första skräckroman Under svart himmel utspelar sig i mina hemtrakter och rymmer både rys, ensamhet och lite värme. 

Christina Öhman är författaren bakom den hyllade skräckserien Under. Tredje och fristående sista delen ”Under blanka fjäll” släpps 2 oktober 2024.


Böcker av Christina Öhman

Under svart himmel av Christina Öhman
Under svart himmel
Under #1
Under mörk jord av Christina Öhman
Under mörk jord
Under #2
Vintergnista - Antologi
Vintergnista – Antologi

Följ Christinas författarresa i hennes sociala kanaler

Genom att fortsätta använda sidan godkänner du användandet av cookies.  Lär dig mer