Elina Kangas

Elina Kangas
Författare

Jag är född 1994 och är uppvuxen i Jönköping men bor numera utan Linköping tillsammans med min man, våra två barn, två katter och en hund. Till vardags arbetar jag som biomedicinsk analytiker inom klinisk fysiologi.

Så fort jag började kunna forma bokstäver till ord fylldes anteckningsblock med sagor och historier som utspelade sig i huvudet. Jag klev in i en annan värld, upplevde äventyr och utforskade min egen fantasi. Och det är precis det som jag älskar med skrivandet. Att experimentera och utforska, skapa karaktärer och världar som andra kan få kliva in i.

Jag har alltid dragits till att både läsa och skriva historier med mörker och där min fantasi får löpa mer fritt. Därför är det nog inte särskilt konstigt att fantasy i alla dess former ligger mig varmast om hjärtat. Förutom fantasy och skräck skriver jag även science fiction och erotik, men tvekar aldrig på att utmana mig med en ny genre om det finns en lockande idé.

Dricker kopiösa mängder te, älskar choklad och lakrits och har ofta flera projekt på gång. När jag är ledig spenderar jag gärna tiden med familjen, ute i trädgården eller sjunker ner i soffan med en bra bok eller serie.

Elinas rysliga kortroman ”Springor av mörker” släpps hos oss 2024.


Följ Elinas författarresa i hennes sociala kanaler


Genom att fortsätta använda sidan godkänner du användandet av cookies.  Lär dig mer