Emma Andersson

Emma Andersson - Författare
Författare

Jag heter Emma Andersson, är född 1990 och bor i Malmö. Jag har älskat berättelser så länge jag kan minnas – jag bestämde mig för att bli författare som åttaåring och debuterade som tjugoåring med fantasyromanen Där drömmar blir till. Sedan dess har jag skrivit böcker för barn, unga och vuxna i genrerna fantasy, magisk realism och spänning/skräck. Jag poddar även om barn- och ungdomsböcker i Babbel-podden, en podcast jag skapat och driver tillsammans med min vän Charlotte Cederlund.

Parallellt med mitt författarskap arbetar jag med föreningsutveckling på Barncancerfonden, är beroende av populärkultur, har alltid en bok med mig, lyssnar på musik och poddar dygnet runt och ser helst tv-serier i dagslånga maraton. 

Just nu är jag aktuell med en nyutgivning av min debutroman Där drömmar blir till, samt uppföljaren Mardrömmar. Det är en berättelse som betyder väldigt mycket för mig, då man kan säga att jag växte upp tillsammans med huvudkaraktären Olivia och bar hennes historia med mig genom min tonårstid. I denna episka fantasyberättelse lade jag in allt jag älskade då och älskar än idag: magi och drömmar, storslagen kärlek, dramatiska strider, osviklig vänskap och förrädiska monster.

Idag, över tio år senare, är berättelsen lika magisk som då och jag är så glad över att en ny publik ska få ta del av den.

Emmas fantasyromaner ”Där drömmar blir till” och Mardrömmar” kommer som nyutgåvor hos oss under 2024.


Följ Emmas författarresa i hennes sociala kanaler


Genom att fortsätta använda sidan godkänner du användandet av cookies.  Lär dig mer