Frida Gamero

Frida Gamero - Författare
Författare

Från början kommer jag från Gävle men har nu landat utanför Heby, några mil från Sala. Till vardags jobbar jag inom vården, och trivs bra med det, men jag måste också få utlopp för min kreativitet och berättarlust för att inte bli tokig. Så för några år sedan började jag skriva på fritiden.

Historieberättandet har jag inövat efter många år inom lajv och rollspel, där berättandet och skapande är centralt; nu får jag möjlighet att bygga världar och historier på ett annat sätt.

Skrivandet har resulterat i ett par halvfärdiga manus och en väldig massa noveller. Vissa av novellern inom genren rysare och skräck har plockats ihop till en novellsamling som nu blir min litterära debut. Att det blir just skräck är nog inte så konstigt; jag har alltid varit fascinerad av mörker; både det runt omkring oss som kan dölja allt möjligt och det mörker vi bär inom oss.

Som barn älskade jag spökhistorier och sagor om övernaturliga väsen, något som i vuxen ålder slagit rot som kärlek till bland annat skräcklitteratur och dystopiska undergångsberättelser.

Jag är intresserad av vad som skrämmer oss och varför vi dras till just det som vi upplever som otäckt. Vi söker oss till mörkret och älskar att bli rädda…

Trots min förkärlek för kusligheter och ond bråd död lever jag ett liv som skulle göra vilken hobbit som helst nöjd och lycklig; med min man och en massa djur i ett hus på landet med vildvuxen trädgård. Jag dricker mycket te, läser, älskar filmer och serier och att vara ute i naturen.

Frida debuterar med en samling skräcknoveller hos oss hösten 2023. Läs mer om dem under kommande titlar.

Foto: Cajsa Lithell


Följ Fridas författarresa i hennes sociala kanaler


Genom att fortsätta använda sidan godkänner du användandet av cookies.  Lär dig mer