Linus Blad

Författare

Som många andra skrev jag berättelser som barn och allt var inspirerat av Sagan Om Ringen. Då fanns inga tankar på att bli författare, utan att skriva var bara ännu ett sätt att leka. I tonåren satsade jag helhjärtat på musik, skrev låtar och spelade in skivor, började åka på turné med diverse artister och projekt. Sen var jag tjugotre och fick plötsligt en idé som satte igång något som fattats mig – jag började skriva berättelser igen och kände mig mer hemma än jag gjort på länge.

2021 fick jag bokkontrakt med första delen i en bokserie om ön Wollstone, 2023 fick jag bokkontrakt med Seraf. Mina första manus rör sig i dystopiska sci-fi-miljöer. När jag idag har skrivit manus i andra genrer finner jag ändå något som genomsyrar allt – mörker. Jag vet inte varför, men det fascinerar mig. Jag vill att mina karaktärer ska sättas i situationer jag själv aldrig skulle vilja vara i, jag vill att de bär drag jag önskar att ingen människa skulle bära och jag vill att de ska utstå saker jag själv aldrig skulle mäkta med. Men framförallt vill jag att dem ska lyckas.

Jag bor i Helsingborg med min fästmö Anna och vår hund Platon. När jag inte skriver böcker skriver jag musik (än har inte rockstjärnedrömmen dött ut). Utöver det så tränar jag och spöar Anna i Mario Kart.

Linus mörka dystopi släpps hos oss våren 2025.


Följ Linus författarresa i hans sociala kanaler


Genom att fortsätta använda sidan godkänner du användandet av cookies.  Lär dig mer