Olivia och Lika grannar leka bäst boksläpp

Boksläpp: Lika grannar leka bäst av Olivia Reimhagen

Olivia Reimhagen debuterade som författare med ”Julstämning uthyres” 2022. Nu släpper hon sin andra roman: ”Lika grannar leka bäst”.

”Lika grannar leka bäst” är en romantisk feelgoodroman som utspelar sig i Malmö. Den handlar om Nora och Sam som har haft ett sprattkrig sedan Nora flyttade in.

Ett plötsligt besked om att deras hyreshus ska bli ett köpcentrum gör att de får slå sina kloka spratthjärnor ihop för att försöka behålla sina hem. Men är de egentligen fiender eller är det trots allt andra känslor där under ytan?

Nora är en kvinna som vågar stå upp för sig själv, vilket är ett viktigt tema i boken. Sam däremot kämpar med att våga ta plats och vara sig själv.

– Jag tror att alla vuxna som uppskattar en bok med kärlek, humor och känslor skulle tycka om ”Lika grannar leka bäst”, säger Olivia. Förhoppningsvis både män och kvinnor, både unga och gamla.

Olivia med sin nya bok.

Olivia Reimhagen är född och uppvuxen i Malmö och älskar sin stad. När hon inte skriver eller arbetar som farmaceut är hon en ivrig läsare. Förutom böcker gillar hon datorspel och ser det som en avkoppling.

Det var först när Olivia Reimhagen fyllde 30 år som hon hittade rätt i sitt skrivande och slutförde manuset till ”Julstämning uthyres”. Sedan dess har hon fortsatt att skriva böcker som hon själv skulle vilja läsa och som får en att må bra.

Olivia använder gärna Malmö som bakgrund i sina böcker eftersom hon älskar staden och tycker att den har mycket att erbjuda när det kommer till platser att använda i böckerna.

– Som ett exempel så besöker de Möllevångstorget och tar en öl på en av pubarna där. Detta är något jag själv gjort oräkneliga gånger sedan jag fyllde 18. Och är en plats jag tycker är så underbar eftersom det är som att alla tillåts vara precis den de är där, berättar Olivia.


Lika grannar leka bäst

Olivia Reimhagen

Lika grnnar leka bäst av Olivia Reimhagen

Nora och grannen Sam har legat i ett sprattkrig mot varandra sedan hon flyttade in, även om minnet av hur det började blir luddigare för var dag. Det har å andra sidan ingen betydelse längre, för allt hon vet är att Sam under inga omständigheter ska få vinna.

Men när hyresgästerna får veta att de inom 180 dagar måste flytta ut eftersom ett nytt köpcentrum ska byggas tvingas Nora och Sam lägga stidsyxorna åt sidan. De inser att de behöver slå samman sina sprattekniker mot den gemensamma motståndaren.

Kan de åsidosätta sina egna känslor för att nå det omöjliga, eller kommer de och alla grannar stå utan ett hem när dammet har lagt sig? 

Lika grannar leka bäst är en humoristisk feelgood om ensamhet, vänskap, att våga stå upp för sig själv och självklart med en dos kärlek.

Genre: Romantisk feelgood
Format: Danskt band, e-bok och ljudbok.


Genom att fortsätta använda sidan godkänner du användandet av cookies.  Lär dig mer