Sabine Mickelsson med Nattkrigaren

Boksläpp: Nattkrigaren av Sabine Mickelsson

Sabine Mickelsson debuterade hösten 2022 som barnboksförfattare och har sedan dess släppt ytterligare en barnbok. Men nu är det dags för henne att presentera sin första roman för en vuxnare publik – ”Nattkrigaren”. Boken släpps hos oss våren 2023!

”Nattkrigaren” är ursprungligen en skrivkursövning och berör temat psykisk ohälsa och ljuset bortom mörkret. Boken innehåller starka kvinnliga karaktärer och är en fartfylld urban fantasy som utspelar sig på en fiktiv ort.

Mickelsson skrev råmanuset på cirka tre månader och har inspirerats av andra böcker, men också av havet och idén om att det finns en verklighet vid sidan av vår egen.

Sabine Mickelsson med Nattkrigaren

Fokus i boken ligger på hur viktigt det är att ha eller hitta hopp i livet, särskilt när man möter motstånd och utmaningar. ”Nattkrigaren” riktar sig till unga vuxna och vuxna och är en urban fantasy som utspelar sig i vår vanliga verklighet. Mickelsson har skapat ett fiktivt ortsnamn, men för henne själv är det en blandning av den österbottniska landsbygden och norra Sverige.

Sabine själv är uppvuxen i Korsholm, men bor numera i Vasa tillsammans med sin partner och två skäggiga hundar.

”Nattkrigaren” kan beskrivas som en blandning av ”Ett hov av taggar och rosor” av Sarah J. Maas och ”Pestens tid” av Stephen King.

– Sabine Mickelsson

Nattkrigaren

Sabine Mickelsson

Nattkrigaren av Sabine Mickelsson

Efter att ha varit nära att drunkna som barn börjar Ella se skuggvarelser, vilket slutar med att hon hamnar på en psykiatrisk avdelning. När hon äntligen blir utskriven har hon ingen att ty sig till förutom sin gammelfaster.

Men det dröjer inte länge innan skuggorna dyker upp igen och Ella upptäcker att det finns en värld bortom hennes egen … En värld som hotar människornas existens.

När allt rasar samman omkring henne bestämmer sig Ella för att lämna gammelfasterns gård och jaga rätt på den som ligger bakom allt elände. Men vem kan hon egentligen lita på i Skuggriket?

Nattkrigaren är den första boken i trilogin om Skuggriket. Det är en fartfylld, mörk och kärlekskryddad urban fantasy som utspelar sig i en nära framtid.

Genre: Urban fantasy
Format: Danskt band och e-bok.

Genom att fortsätta använda sidan godkänner du användandet av cookies.  Lär dig mer