Lovisa Wistrand med Blodskymning

Boksläpp: Blodskymning av Lovisa Wistrand

Den hyllade fantasyförfattaren Lovisa Wistrand är tillbaka med ett nytt äventyr med förbjuden kärlek i en dystopisk framtid.

”Blodskymning” är en dystopisk berättelse som tar upp frågor kring makt, hämnd och jämställdhet. Inspirationen till boken kom en dag när Lovisa, som många andra, fick nog av mäns våld mot kvinnor och hur utsatta kvinnor är i samhället. Hon kände att hon behövde få utlopp för sin ilska och frustration, och det var då idén till ”Blodskymning” började ta form.

Kvinnorna får sin hämnd, men det blir tydligt att en sådan framtid inte är vacker.

”Blodskymning” målar upp en mörk och skrämmande framtid, där kvinnorna har fått nog av mäns förtryck och röstar på ett radikalt parti som lovar att förändra allt. Men det visar sig snabbt att hat och hämndbegär inte leder någonstans, och att det inte är bra för någon att överdriva åt något håll.

I ”Blodskymning” får läsarna en påminnelse om vikten av att arbeta för jämställdhet och att varje steg mot en mer rättvis värld är viktigt.

Lovisa Wistrand med Blodskymning

Lovisa Wistrand är en 31-årig författare som bor i Uppsalas innerstad tillsammans med sin make och deras två söner, tillsammans med två katter som strosar omkring.

Redan från en ung ålder har Lovisa haft skrivandet med sig. Hon har alltid dagdrömt och fantiserat, och även om hon har haft många hobbies och intressen vid sidan av skrivandet har det alltid funnits som en stark drivkraft hos henne.

När hon inte skriver ägnar hon sig åt sina många hobbies och intressen, inklusive diamantmålning, legobygge, bokpyssel och målning på bokryggar. Hon älskar också att resa och upptäcka nya platser tillsammans med sin familj.

Men oavsett vad hon gör, är skrivandet alltid en stor del av hennes liv och personlighet, och det är tydligt att hon kommer fortsätta att inspirera och beröra sina läsare med sina ord.


Blodskymning

Lovisa Wistrand

Blodskymning av Lovisa Wistrand

I arenan ska alla dö. Är det ens möjligt att överleva Blodskymning?

År 2083 har kvinnorna tagit makten och ett radikalt, feministiskt parti styr Sverige. Alla pojkar och män har stängts in i arbetsläger, fängelser och reproduktionscenter.

Diktatorns dotter Kiala utbildas till att bli moderns efterträdare, men när hon hittar en skadad man ställs allt på ända. Vem är han? Vad har han gjort? Och vågar hon hjälpa honom?

Sylvain arbetar för motståndsrörelsen. Hans uppdrag är att kidnappa diktatorns dotter och utpressa ledningen. Men Kiala är inte som han trodde. Allt går fel och snart kastas de in i ett farligt spel som ingen kan vinna.

Blodskymning är en fristående dystopi skriven av Lovisa Wistrand.

Genre: Dystopi
Format: Danskt band, e-bok och ljudbok.

Genom att fortsätta använda sidan godkänner du användandet av cookies.  Lär dig mer