Caroline Hurtig och serien Flickorna Falk

Kärleken är drivkraften i Caroline Hurtigs fantasyböcker

Genren romantasy har vuxit de senaste åren. Någon som var tidig på bollen är författaren Caroline Hurtig som redan 2013 debuterade med en fantasyroman med kärlek i fokus.

– Det var inget aktivt val utan när jag skrev min debut så kom kärlekshistorien till mig först. Den förbjudna kärleken mellan en ödesgudinna och en ängel. Historien utvecklade sig efter det, berättar Caroline.

Ett genomgående tema i hennes böcker

Under åren har skrivprocessen fortsatt på samma vis. Paret är det som dyker upp först, sen kommer själva handlingen. Därför blir kärlekshistorien en central del av berättelsen.

– All min fantasy kommer vara en släng av romantasy, eftersom jag förmodligen alltid kommer ha en kärlekshistoria i varje. Det är min största drivkraft när jag påbörjar ett nytt manus.

Caroline har sett genren växa genom åren och tror att utvecklingen vi ser nu beror på att fler utländska förlag vågat ge genren en chans och visar att även om kärlek tar stort fokus så innebär inte det att det inte finns ett episkt äventyr. Men hon ser också att kvinnor är drivande.

– Kvinnliga huvudkaraktärer tar mer plats i litteraturen än tidigare och framförallt inom fantasy. Fler kvinnor skriver fantasy nu än förr. Det är en underbar genre helt enkelt som exploderat enormt. 

Lockas själv av romantasy-genren

Förutom att hon skriver fantasy med romantik själv är det också en genre Caroline älskar att läsa.

– Jag personligen har svårt att läsa böcker utan en kärlekshistoria, på samma sätt som fantasy erbjuder en flykt undan verkligheten så gör en storslagen kärlek detsamma. Inom fantasy är det dessutom enklare att skapa problem kring paret och kärleken kan bli en stark bidragande faktor till spänningen vid sidan av huvudhandlingen, berättar hon.


Upptäck serien Flickorna Falk

Besök Göteborg 1903 där främmande varelser sprider skräck på stadens gator och jägaren Livia är fast besluten att utrota hotet. Sveps med i en farofylld berättelse med förbjuden kärlek, förförisk hetta och brutal ondska. 

Serien ”Flickorna Falk” av Caroline Hurtig är perfekt för fantasyläsaren som vill ha het romantik och mörka äventyr.

Den röda falken
Flickorna Falk #1
Den blå liljan av Caroline Hurtig
Den blå liljan
Flickorna Falk #2
Den röda falken (ljudbok)
Flickorna Falk #1
Den blå liljan (ljudbok)
Flickorna Falk #2

Genom att fortsätta använda sidan godkänner du användandet av cookies.  Lär dig mer