Mässor och event

Här hittar du info om mässor och evenemang där vi som förlag medverkar. Sidan uppdateras löpande.

Vi vill hemskt gärna träffa dig som läsare, så är du i krokarna kika gärna förbi och snacka lite böcker med oss.

Bokmässan i Göteborg 2023

Den 28 september – 1 oktober hittar du oss på Bokmässan i Göteborg. Som vi längtat tillbaka efter föregående år, det ska bli så roligt att träffa er alla igen!

Vi befinner oss i monter B08:50 (likt förra året) och förutom att du kan haffa böcker till mässpriser kommer du få möjlighet att träffa våra författare.

Vi har ett fullspäckat monterschema med signeringar och föreläsningar. Skriv ner dina favoriter bums och planera in i din kalender, så hoppas vi att vi ses i mässvimlet!

Monterschema

Föreläsningarna pågår i ca 15 minuter och efteråt signerar författarna i montern resten av timmen.

Fredag kl 15.00-16.00 – Romance i Skåne. C N Persson och Olivia Reimhagen berättar om varför de gärna skriver romance som utspelar sig på hemmaplan. I deras böcker tar de dig till Malmö, Helsingborg och Skånes campingliv.

Fredag kl 16.00-17.00 – Från författare till förläggare. Hör Caroline Hurtig och Gabriella P. Kjeilen berätta om sina författarresor och hur bokförlaget Seraf föddes ur deras kärlek till böcker. Hur har resan sett ut hittills? Och hur ser framtiden ut för förlaget och för dem själva?

Lördag kl 10.00-11.00. Sorgesam skräck. Christina Öhman och Frida Gamero Käll pratar om förekomsten av sorg i skräck vilket är något de båda har gemensamt i sina berättelser. De bjuder också på högläsning ur varandras verk.

Lördag kl 11.00-12.00 – Att skriva romantik. Anna Granberg och Sara Dalengren diskuterar skillnader mellan olika undergenrer av romance. Tillsammans svarar de på frågan: hur skiljer sig skrivprocessen mellan en contemporary romance och en med fantasy-inslag?

Lördag kl 12.00-13.00 – Unga debutanter inom fantasy. Linnéa Engman och Daniel Braesch diskuterar hur de vävt in ämnen som psykisk ohälsa, destruktiva relationer och farlig mytologi i deras respektive fantasyromaner, samt hur det är att vara ung debutant.

Lördag kl 13.00-14.00 – Manliga karaktärer i feelgood och romance. Hur har den manliga karaktären förändrats och vilken plats och betydelse har den i modern feelgood och romance? Är det fortfarande en riddare på en vit häst? Det diskuterar Caroline Twamley och Maria Arell.

Lördag kl 14.00-15.00 – Starka kvinnor i fantasy. Sabine Mickelsson och Lovisa Wistrand diskuterar hur kvinnor i modern litteratur kan vara starka på olika sätt och berättar om hur de själva arbetar med att väva in starka kvinnokaraktärer i sina fantasyromaner.

Lördag kl 15.00-16.00 – Romance med djup. Annelie Mannerström och Lisa White berättar om hur de vävt in både sår från barndomen, trassliga familjerelationer och sorg i sina romanceromaner för att ge berättelserna djup.

Hoppas vi ses i B08:50!


Programpunkter utanför montern

West Prides monter B01:24, lördag kl 11-11.30: Olivia Reimhagen

Möt Olivia Reimhagen i West Prides monter där hon först speed-intervjuas om mångfald och inkludering i sina böcker och därefter signerar i montern resten av halvtimmen.

Seriescenen, lördag kl 11.30: Skräck i vardagen

Hur skriver man verklighetstrogen skräck? Författarna Christina Öhman och Frida Gamero Käll berättar om hur de gör för att skapa en rysande stämning i sina berättelser som kommer väldigt nära verkligheten och vår vardag. Vad kan finnas dolt i ett vanligt bostadsområde och vilka odjur gömmer sig i övergivna byggnader och i Sveriges idylliska skogar.

Deltagare: Christina Öhman, Frida Gamero Käll
Moderator: Gabriella P. Kjeilen

Feelgoodscenen, söndag kl 15.00: På väg mot julen

Julmarknader, snöfall och pepparkaksbaking – vad är det som gör julen så lockande att både skriva och läsa om? Författarna Caroline Twamley och Caroline Hurtig berättar om sina julromaner och hur de jobbat med att skapa idylliska miljöer att drömma sig bort i.

Deltagare: Caroline Twamley, Caroline Hurtig
Moderator: Gabriella P. Kjeilen


Boksläpp på Bokmässan i Göteborg

Under mässan firar vi såklart också lite boksläpp! Två böcker har släpp på mässan och två har försläpp. Varmt välkomna till montern för att fira med oss under lördagen.

Författarna håller föredrag (enligt schemat ovan) och signerar sina böcker, plus att vi såklart bjuder på lite gott tilltugg!

Det är inte bara löven som faller av Maria Arell

Det är inte bara löven som faller

Maria Arell

När den rutinfaste antikhandlaren Casper tvingas resa till Hälsingland istället för sin chef, hamnar han på det lilla pensionatet som kallas Ål-Pärs. Ett rustikt pensionat som borde falla honom i smaken. Men mobiltäckningen är inte den bästa och hönsens kackel bakom husknuten ger honom rysningar.

Millie driver pensionatet tillsammans med sin moster och får utlopp för sin kreativitet både framför målarduken och i köket. Hon finner den torre, men snygge, Caspers konstant rynkade näsa otroligt provocerande. Men kanske har de mer gemensamt än de tror?

Medan höstens färger sprakar runt pensionatet uppstår känslor ingen av dem har räknat med och snart är det inte bara löven som faller i Bergsforsa.

Det är inte bara löven som faller är en romantisk feelgood fylld av humor och motsatser som attraherar. Det är Maria Arells andra roman som utspelar sig Bergsforsa.

SLÄPPS 30 SEPTEMBER

Genre: Romantisk feelgood
Format: Danskt band och e-bok.


Kastad åt vargarna av Sara Dalengren
Kastad åt vargarna av Sara Dalengren

Kastad åt vargarna

Sara Dalengren

När Nikolai lärde känna skepnadsskiftarna i Småland, fick han den flock han saknat i hela sitt liv och mer än så. En familj. Därför gör han allt för att tränga undan känslorna Sandra väcker inom honom. En kärlek som enligt honom inte bara är olämplig. Den är omöjlig.

Sandra har vant sig vid mörkret, vant sig vid att känna sig trasig och håller alla på en armlängds avstånd. Tills en natt får henne att ifrågasätta allt. Till och med sin plats i flocken.

Någon annanstans i Sverige lämnar en ung vargskiftare sin flock för att skapa ett nytt liv. Det liv hon vill leva, med den hon älskar. Men inget går som planerat och snart förvandlas dröm till mardröm …

I den femte och avslutande delen om Flocken skapar hemligheter och svek slitningar inom gruppen med skepnadsskiftare. Och känslor som så länge gömts undan blir omöjliga att hålla tillbaka.

SLÄPPS 30 SEPTEMBER

Genre: Paranormal romance
Format: Häftad och e-bok.


Under mörk jord av Christina Öhman

Försläpp: Under mörk jord

Christina Öhman

En särling. En styggelse. Två förkastade liv.

Dennis har gått under jorden sedan hans ansikte blivit vanställt. Det nya arbetet som obduktionstekniker var hans räddning från depressionen och missbruket. Där kände han sig trygg, ostörd och bortom åsyn för andra.

Men friden upphör när de får in ett fynd, en kropp som inte tycks helt mänsklig. Medan de undersöker denna spindelliknande varelse fylls han av obehagliga minnesbilder och frågor han helst inte vill väcka till liv.

Han slits mellan hopp och förtvivlan, verklighet och mardröm, när den redan sköra tillvaron ställs på sin yttersta spets.

Vad är Dennis beredd att göra när mörkret åter slukar honom – och är det värt det?

Under mörk jord är den efterlängtade uppföljaren i den fristående serien Under.

SLÄPPS 10 OKTOBER

Genre: Skräck
Format: Danskt band och e-bok.


Revir av Frida Gamero Käll

Försläpp: Revir

Frida Gamero

Revir är en samling skräcknoveller om hur mörkret och ondskan ligger väntande på välbekanta platser. Hur döden vandrar i trappuppgångar och desperat bankar på de levandes dörrar. När jakten på den perfekta instagram-bilden leder dig in på vansinnets väg och hur ett svar på en bostadsannons tar en mörk vändning.

Frida väver skickligt in hemsökande berättelser i dagens vardagsliv och kommer att få dig att ifrågasätta allt i din omgivning.

Vad är det som gror under marken egentligen?

SLÄPPS 12 OKTOBER

Genre: Skräck
Format: Danskt band och e-bok.


Genom att fortsätta använda sidan godkänner du användandet av cookies.  Lär dig mer