Bokmässan i Göteborg 2024

Den 26 – 29 september hittar du oss på Bokmässan i Göteborg. Som vi längtat tillbaka, det ska bli så roligt att träffa er alla igen!

Vi befinner oss i monter B08:50 (likt föregående år) och förutom att du kan haffa böcker till mässpriser kommer du få möjlighet att träffa våra författare.

Vi har ett fullspäckat monterschema med signeringar och föreläsningar. Skriv ner dina favoriter bums och planera in i din kalender, så hoppas vi att vi ses i mässvimlet!

Monterschema

Föreläsningarna pågår i ca 5-10 minuter och efteråt signerar författarna i montern resten av tiden.

Fredag kl 15.00-15.30 – Typiska miljöer i feelgood – från stadsmiljö till landsbygd. Feelgoodförfattarna Anna Winther och Angelica Jackson-Skarenstedt diskuterar miljöer i feelgood och varför det så ofta är stressig stadsmiljö som byts ut mot lugn landsbygd.

Fredag kl 16.00-16.30 – Att våga tro på kärleken igen. Feelgoodförfattarna Ida Fryklund och Maria Arell pratar om hur de låter hur de låter sina karaktärer uppleva kärleken på nytt. 

Lördag kl 10.00-10.30. Bland blodmånar, grimoarer och stencirklar. Kristina Dowling är tillbaka och berättar om andra delen i sin mysrysliga serie ”Eira Martell – Grimoarens hemlighet”.

Lördag kl 11:10-11.40 – Romantasy på svenska. Författarna Linnéa Engman och Hanna Selin presenterar sig själva och sina fantasy romance-romaner.

Lördag kl 12.00-12.30 – Konsten att väva ihop en serie. Skräckförfattaren Christina Öhman berättar om arbetet med sista fristående delen i serien Under och hur det var att väva ihop en trilogi.

Lördag kl 13.00-13.30 – Relationer över generationsgränserna i feelgood. Relationer mellan gammal och ung är något Caroline Twamley gärna utforskar i sina romaner. Hör henne berätta om varför hon väver in generationsöverskridande relationer i sina berättelser.

Lördag kl 14.00-14.30 – Magiska drömmar och krossade hjärtan. Författarna Emma Andersson och Alice Ekström presenterar sig själva och sina senaste romaner.

Lördag kl 15.00-15.30 – I skogens mörker. Elina Kangas och Stina Rundqvist pratar om skräck i svensk skogsmiljö och varför de har valt att låta sina böcker utspela sig där.

Lördag kl 16.00-16.30 – Den andra stora kärleken. Feelgoodförfattarna Sara Dalengren och Olivia Reimhagen berättar om hur deras karaktärer gått från djup sorg till att få upptäcka det fina i livet och kärleken på nytt.

Hoppas vi ses i B08:50!


Programpunkter utanför montern

Seriescenen, lördag kl 10.30: När fantasy möter het romantik

Romantasy har exploderat tack vare TikTok och det har blivit en trend att läsa om heta kärleksberättelser med alver, skiftare och magiska varelser i episka världar. Men hur är det att skriva i denna genre och hur balanserar man romantiken med fantasyn? Det berättar författarna Linnéa Engman och Hanna Selin.

Deltagare: Linnéa Engman, Hanna Selin
Moderator: Gabriella Argus

Seriescenen, lördag kl 16.30: Magi och folktro

Mörka skogar, magi och väsen. Kristina Dowling och Stina Rundqvist berättar om hur de väver in folktro och legender med ett stråk av skräck i sin fantasy. Hur skapar man rätt stämning i en bok som utspelar sig i vår verklighet och hur har de inspirerats av vår historia för att skapa sina berättelser?

Deltagare: Kristina Dowling, Stina Rundqvist
Moderator: Gabriella Argus

Feelgoodscenen, söndag kl 12.00: Representation i feelgood

Sara Dalengren, Maria Arell och Olivia Reimhagen berättar om varför det är självklart för dem att väva in karaktärer med olika sexuell läggning, bakgrund och funktionsvariationer i sina böcker för att skapa feelgoodberättelser där alla är välkomna och inkluderade.

Deltagare: Maria Arell, Sara Dalengren, Olivia Reimhagen
Moderator: Gabriella Argus


Boksläpp på Bokmässan i Göteborg

Under mässan firar vi såklart också lite boksläpp! En bok har släpp på mässan och tre har försläpp. Varmt välkomna till montern för att fira med oss under lördagen.

Författarna håller föredrag (enligt schemat ovan) och signerar sina böcker.

Eira Martell – Grimoarens hemlighet

Kristina Dowling

Eira Martell - Grimoarens hemlighet av Kristina Dowling

På bara ett ögonblick har Eiras liv förändrats. Från att ha varit en vanlig bekymmersfri 20-åring är hon nu del av en länge slumrande legend. Flickan av mörkret. Den som är förutbestämd att öppna grimoaren – en trolldomsbok som varit stängd de senaste trehundra åren.

Men hon hinner knappt förlika sig med det faktumet innan hon färdas till en annan tid – en resa djupt in i den svenska historiens allra mörkaste vrår. Vad är det grimoaren vill berätta? Och vem är den mörkögde främlingen som lyckats följa efter henne? Kommer de någonsin att kunna ta sig tillbaka?

Samtidigt försvinner två ungdomar spårlöst i Hoia Baciu skogen, en av världens mest hemsökta platser, vilket sätter igång en kedja av händelser som kommer att eka genom tid och rum. För allmänheten en tragedi, men något helt annat för de som ännu förstår sig på den förbjudna och mörka magi som en gång härskade mellan träden.

Ett olycksbådande omen enligt vissa.

Ett löfte om en ny storhetstid för andra.

Grimoarens Hemlighet är den efterlängtade uppföljaren till den hyllade Flickan av Mörkret och är andra delen i serien om Eira Martell.

Genre: Urban fantasy
Format: Danskt band, ebok och ljudbok.


Försläpp: Under blanka fjäll

Christina Öhman

Under blanka fjäll av Christina Öhman

En sprucken yta. En besatthet. Ett hotfullt djup.

Viktoria börjar tappa greppet om verkligheten. Efter det som hände i skogen har hon inte varit sig själv. Eller har hon det? Gränserna mellan den hon var och den hon är suddas ut när minnen från det förflutna börjar sippra ut från det undermedvetna.

De enda hon finner ro med är hennes ormar. Där trollbinds hon i timmar av deras slutna världar och vackra, blanka fjäll. Allt annat förlorar betydelse i jämförelse med dem. Inte ens Doris kan dra henne ur melankolin. Så när hennes mardrömmar blir till en vaken verklighet, och en väsande röst ekar mellan hemmets väggar, flyr hon.

Hon dras ner i en spiral av vansinne, förtvivlan och besatthet. Men vad kommer hon finna på botten? Ligger där ytterligare en mardröm eller en räddning från den hon är, möjligheten att bli något annat?

Under blanka fjäll är den tredje och avslutande delen i den hyllade serien Under.

SLÄPPS 2 OKTOBER 2024

Genre: Skräck
Format: Danskt band, ebok och ljudbok.


Försläpp: Näcken

Stina Rundqvist

Näcken av Stina Rundqvist

Detta är inte en kärlekshistoria …

En finstämd sång löper genom skogen, den lockar, drar och kallar på Emilia. Utan att kunna hejda sig går hon mot ljudet och den man som spelar på fiolens strängar.

När Emilia möter Nick kan hon inte föreställa sig hur livet kommer att ta en mörk och hemsökande vändning. Hur förälskelsen sakta överträder gränserna för besatthet och skapar en tillvaro av skräckfyllda hemsökelser. Mörkret kring Emilia sluter sig allt mer och mötet med den vita hästen frambringar mardrömmar i vaket tillstånd.

När huvuden spetsade på pålar återfinns på olika platser i området djupnar fruktan i henne när hon inser att mardrömmarna är verkliga.

I denna symfoni av blod och åtrå väcks folktron till liv genom strängarna på en fiol och binds samman till en mörk saga av sägner och skrock.

Näcken är Stina Rundqvists debutroman. En mysryslig berättelse inspirerad av svensk folktro.

SLÄPPS 9 OKTOBER 2024

Genre: Urban fantasy
Format: Danskt band & ebok.


Försläpp: Springor av mörker

Elina Kangas

Springor av mörker av Elina Kangas

Celine har äntligen samlat mod för att ta sig ur ett destruktivt förhållande. Hon hyr en stuga och lämnar allt bakom sig förutom katten Sixten som är hennes ständiga följeslagare.

När Celine kommer fram till stugan tycks allting vara som en dröm, men hyresvärden ber henne om en tjänst. Om hon kan packa ner alla saker som tillhör den förra hyresgästen? En kvinna som gav sig iväg utan ett ord. Bland kvinnans saker finner hon en bok som berättar en otrolig historia om stugan hon nu bor i. En berättelse om det tragiska och fruktansvärda som skett där en gång i tiden. Varför hade den förra hyresgästen denna bok? Eller tillhör boken huset?

Det drar kallt mellan springorna i trägolvet, Celine tycker sig höra väsande andetag och Sixten vägrar vidröra golvet. Är det ensamheten som sakta driver henne till vansinne eller finns det något annat i huset? Någon annan som bevakar varje steg hon tar  

Springor av mörker av Elina Kangas är en kortroman om mörka hemligheter, ensamhetens tyngd och obeskrivlig ondska.  

SLÄPPS 11 OKTOBER 2024

Genre: Skräck
Format: Pocket & ebok.


Genom att fortsätta använda sidan godkänner du användandet av cookies.  Lär dig mer