Sommarböcker – 5 boktips till sommarläsningen

Sommaren är för många en period fylld med läsning – därför ger vi dig här 5 tips på sommarböcker för lata dagar i solen och sena sommarkvällar.

Oavsett om du är ute efter en berörande feelgoodroman, en fartfylld fantasy eller en het romans har vi boken för dig. Välj ditt äventyr inför sommarens läsning.

Redo för lite boktips?


Sommarböcker med värme och romantik

I päronträdets skugga av Caroline Twamley

Berörande feelgoodbok där nutid vävs ihop med dåtid

I päronträdets skugga av Caroline Twamley

”Tyskarna! Tyskarna kommer!”

År 1943 hotas den lilla fiskebyn Glemmebeka av de tyska soldaternas närvaro. Var gång Elin ser sin far och lillebror ge sig ut med båten knyter det sig i magen. Kommer de att återvända? Och när kommer soldaterna att stiga iland?

Nästan 80 år senare reser den nyskilda Rosalie till stugan i Glemmebeka för fyra veckors efterlängtad semester på egen hand. Men den trasiga relationen till barnen tär på henne och när hon lär känna Kristin, som är hennes raka motsats, börjar hon ifrågasätta sina val i livet.

På vinden hittar Rosalie en dagbok som beskriver ett helt annat liv i Glemmebeka Men vem är kvinnan som skrivit? Och hur är hon kopplad till Rosalies nyvunna vän Kristin?

I päronträdets skugga är en feelgoodkaramell som berör. Caroline Twamley väver skickligt in sommartidens känslor i nutid med dåtidens mörkare historia om överlevnad i ett krigshärjat Europa.

Genre: Feelgood
Format: Danskt band, e-bok och ljudbok.

Missa aldrig ett tips på sommarböcker från oss: Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev.

Just nu får du dessutom en gratis e-novell som ny prenumerant.

Lika grannar leka bäst av Olivia Reimhagen

Humor, kärlek och rivals-to-lovers i en feelgoodig mix

Lika grannar leka bäst av Olivia Reimhagen

Nora och grannen Sam har legat i ett sprattkrig mot varandra sedan hon flyttade in, även om minnet av hur det började blir luddigare för var dag. Det har å andra sidan ingen betydelse längre, för allt hon vet är att Sam under inga omständigheter ska få vinna.

Men när hyresgästerna får veta att de inom 180 dagar måste flytta ut eftersom ett nytt köpcentrum ska byggas tvingas Nora och Sam lägga stidsyxorna åt sidan. De inser att de behöver slå samman sina sprattekniker mot den gemensamma motståndaren.

Kan de åsidosätta sina egna känslor för att nå det omöjliga, eller kommer de och alla grannar stå utan ett hem när dammet har lagt sig?

Lika grannar leka bäst är en hjärtevärmande och het romantisk feelgood om ensamhet, vänskap och att våga stå upp för sig själv.

Genre: Romance
Format: Danskt band, e-bok och ljudbok.

Kvinnlig vänskap och andra chanser i berörande feelgood på västkusten

Sommarkvällar i Havsviken av Caroline Hurtig

Siri har lämnat ett destruktivt förhållande bakom sig och funnit en trygg plats hos sin bästa vän i Havsviken. Men skuggor är svåra att glömma, framförallt när de hotar från varje hörn. Hon är fast besluten att börja om, ge livet en andra chans.

Men när Siri möter ungdomskärleken Matteo är hon tvungen att möta de mörker hon flytt ifrån för att någonsin ha en chans att gå vidare. Ska hon berätta varför hon aldrig hörde av sig efter deras ljuva sommar tillsammans? Kommer han förlåta henne? Och har hennes före detta verkligen släppt taget, eller är det hans fotsteg hon hör utanför fönstret om nätterna?

Sommarkvällar i Havsviken är den efterlängtade uppföljaren till Havsvikens bokcafé. En värmande feelgood om att det aldrig är försent att börja om. Att hitta tillbaka till sig själv och finna sitt eget värde.

Genre: Romance
Format: Danskt band, e-bok och ljudbok.


Sommarböcker med magi och fantastik

Havsfödd av Lovisa Wistrand

Fartfylld fantasy romance om hemligheterna som vilar i havets djup

Havsfödd av Lovisa Wistrand

”Om du sätter din fot i havet så kommer du att dö.”

Liandras mormor är övertygad om att det vilar en förbannelse över kvinnorna i deras släktled och gör allt för att hon inte ska drunkna. Men Liandra dras ändå till havet. Snart slukas hon av djupet tillsammans med Nataniel, barndomsvännen som övergav henne.

Istället för att dö vaknar Liandra upp till en värld helt olik den på land. Hon har blivit förd till en undervattensstad, där friden emellertid blir kortvarig. Staden attackeras av monstruösa varelser och i kaoset ser hon Nataniel med fienden. Han överlevde och han är en av dem.

Nu måste Liandra och hennes allierade söka upp en mytomspunnen artefakt som sägs ge bäraren kraften att rädda havet från all ondska, men vad händer med personen som tvingas bära den?

Havsfödd är en ny, fartfylld fantasy av Lovisa Wistrand om hemligheter som vilar i havets djup.

Genre: Fantasy
Format: Danskt band och e-bok.

Ensamvarg av Sara Dalengren

Skepnadsskiftare, passion och spänning i de svenska skogarna

Ensamvarg av Sara Dalengren

Miriam är thrillerförfattaren med smak för det makabra, vilket har haft en förödande effekt på hennes kärleksliv. Hon lever ensam, omgiven av Hökensås skogar, med när hon tar sig an en skadad främling förvandlas hennes lugna lantliga tillvaro drastiskt.

Jonathan är en skepnadsskiftare på flykt undan flocken som dömt honom till döden. Vad han har gjort för att förtjäna sin dödsdom vet han inte. Hos Miriam finner han en fristad, men vågar han tro på en framtid eller kommer det förflutna att hinna ikapp honom?

Ensamvarg är en het och humoristisk romance om att hitta kärleken trots att man inte är som alla andra.

Genre: Paranormal romance
Format: Danskt band, e-bok och ljudbok.

Fler boktips inför sommaren

Under sommarnattens stjärnor av Olivia Reimhagen
Under sommarnattens stjärnor av Olivia Reimhagen
Varma vindar och ljuva kyssar av C N Persson
Varma vindar och ljuva kyssar av C N Persson
Solsken över Mollösund av Caroline Hurtig
Solsken över Mollösund av Caroline Hurtig

Missa aldrig ett tips på sommarböcker från oss: Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev.

Just nu får du dessutom en gratis e-novell som ny prenumerant.

Genom att fortsätta använda sidan godkänner du användandet av cookies.  Lär dig mer