För alla lyckliga slut

Caroline Twamley

För alla lyckliga slut av Caroline Twamley
För alla lyckliga slut av Caroline Twamley

Aileen Grady är en irländsk, internationellt bästsäljande författare som bor med man och dotter i ett fint hus. Utifrån ser hon ut att leva det perfekta livet, men bakom fasaden döljer sig ett liv med en allt mer manipulerande och kontrollerande make.

I Sverige driver Jenny sin älskade bokhandel. Hon är 37 år gammal, singel och utan barn, något som passar henne utmärkt. Det är i alla fall vad hon intalar sig själv. När Jennys mamma plötsligt genomgår en smärre personlighetsförändring samtidigt som bokhandelns framtid hotas börjar Jennys inrutade liv att falla samman.

I ett desperat försök att rädda bokhandeln försöker hon få den berömda Aileen Grady att komma till hennes butik, trots att hon vet att det är dömt att misslyckas. För Aileen blir dock Jennys kontaktförsök exakt den utväg hon behöver för att komma bort från sin man.

En omedelbar vänskap uppstår mellan de två kvinnorna, och ett oväntat möte avslöjar att de har betydligt mer gemensamt än de någonsin kunnat ana.

För alla lyckliga slut är en berörande feelgood om vänskap och hopp. På västkusten bland böcker och saltstänk hittar en författare tillbaka till livet och kraften att lämna ett destruktivt förhållande.


”En fin bok om starka kvinnor, om att våga saker man inte trodde att man skulle våga. En bok fylld av hopp mitt i allt det mörka. Men framförallt om vänskap och kärleken till böckerna.” – Lisa-Marie, @bokdaling 

Genom att fortsätta använda sidan godkänner du användandet av cookies.  Lär dig mer