Intervju med Alice Ekström om Lögnarspelet

Vi ställde några frågor till Alice Ekström i samband med hennes boksläpp av fantasyromanen Lögnarspelet.

Du får gärna börja med att berätta lite om Lögnarpspelet.

Lögnarspelet är fortsättningen på Maskeradnatten och i den här ville jag gräva djupare i karaktärerna och deras relationer med varandra, samtidigt som vi genom dem upptäcker mer av världen och mysterierna som ligger begravda däri.

Hur var det att skriva del två i en serie, hade du idén klar för den redan när du skrev första?

Jag hade det mesta klart för mig när jag avslutade Maskeradnatten, men utmaningen låg i att försöka göra Lögnarspelet till sin egen bok handlingsmässigt, så att det inte kändes som om jag bara skrev samma bok igen.

Detta gjorde jag genom att ständigt försöka introducera nya saker, samtidigt som jag ändå ville att läsaren skulle kunna känna igen sig i konceptet.

Vem är din favoritkaraktär i Lögnarspelet?

Omöjligt att svara på eftersom jag älskar dem alla, men om jag måste välja brukar jag säga Caldar. Han känns som lillebrorsan i familjen som man bara vill ta hand om.

Du har flera huvudkaraktärer och alla har varsin tråd. Är det en utmaning att allas trådar sedan ska knytas samman?

Absolut, men jag försöker vara så strukturerad som möjligt genom att skriva ner allas storyline så att jag vet nästan exakt var alla är hela tiden. Annars tror jag inte att det hade fungerat särskilt bra.

Vad har varit roligast med att skriva Lögnarspelet?

Att få utforska karaktärerna mer, helt klart. Och deras relationer till varandra. Och romantiken …

Vad skriver du på härnäst?

Jag jobbar på första delen i en ny bokserie (en dark academia fantasy) som kommer handla om svart magi i universitetsmiljö i början av nittonhundratalet.

Dessutom skriver jag på ett kortfilmsmanus som min bror kommer få göra något spännande av senare.


Lögnarspelet av Alice Ekström

Kvinnan med tusen ansikten, del 2

På drygt två veckor har Rita Karzin och hennes flock gått från en brokig grupp osannolika tjuvar till att bli efterlysta i hela den kända världen. Utan sina utlovade pengar, irriterade och trötta på varandras sällskap når de ökenriket Tulodin. De gör upp en plan för att kunna sälja de tvåtusen eldjuveler de har i lastutrymmet till självaste drottningen. Tulodins regent verkar däremot ha andra planer för dem och plötsligt befinner sig Rita, Luca, Jax och Caldar indragna i ett livsfarligt spel där ett litet snedsteg inte bara kan kosta dem livet utan även allt de slitit för.

Om man inte är villig att ta risker kan man heller inte spela spelet.

Lögnarspelet av Alice Ekström är den rafflande andra delen i serien Kvinnan med tusen ansikten, uppföljare till Maskeradnatten.

SLÄPPTES 21 MAJ

Genre: Fantasy
Format: Danskt band och e-bok.

Genom att fortsätta använda sidan godkänner du användandet av cookies.  Lär dig mer