Sommarens böcker hos oss 2023

Feelgood, romance och fantasy: något för alla helt enkelt! Just det har vi att bjuda på denna sommar.

Jag älskar att läsa på semestern. Det är då jag verkligen tar mig tiden till att försvinna bort hela dagarna i en bok. Gärna på stranden eller i en liten campingstuga medan sommarregnet smattrar mot fönstret.

Därför är jag så stolt över att presentera sommarens utgivning. Det är precis den bokhög jag själv vill ha, en härlig blandning av hoppingivande berättelser, fartfyllda äventyr och pirrande romantik.

En ljuvlig lässommar önskar Gabriella på Seraf

Grannen

Astrid Ahlberg

Grannen av Astrid Ahlberg
Grannen av Astrid Ahlberg

Rebecka ångrar att hon beskrev sig själv som pensionär första gången hon mötte sin nye granne, Efraim. Nu verkar han tänka att det är okej att knacka på hennes dörr i tid och otid. Tror han att de ska bli ett par så småningom, så tror han fel. Väldigt mycket fel. ⁠

Men det är ändå något med grannen som fångar hennes intresse, trots att hon helst av allt vill vara isolerad från omvärlden. Vad är det som döljer sig bakom hans ljusa, gladlynta fasad? Och varför vägrar han lämna henne ifred?⁠

Grannen är en värmande paranormal romance om stark kärlek, hemlängtan och att hitta sig själv på nytt.

SLÄPPS 16 JUNI

Genre: Paranormal romance
Format: Ljudbok och e-bok


Sommarkvällar i Havsviken

Caroline Hurtig

Siri har lämnat ett destruktivt förhållande bakom sig och funnit en trygg plats hos sin bästa vän i Havsviken. Men skuggor är svåra att glömma, framförallt när de hotar från varje hörn. Hon är fast besluten att börja om, ge livet en andra chans.

Men när Siri möter ungdomskärleken Matteo är hon tvungen att möta de mörker hon flytt ifrån för att någonsin ha en chans att gå vidare. Ska hon berätta varför hon aldrig hörde av sig efter deras ljuva sommar tillsammans? Kommer han förlåta henne? Och har hennes före detta verkligen släppt taget, eller är det hans fotsteg hon hör utanför fönstret om nätterna? 

Sommarkvällar i Havsviken är den efterlängtade uppföljaren till Havsvikens bokcafé. En värmande feelgood om andra chanser.

SLÄPPS 20 JUNI (ljudbok 9 juni)

Genre: Romantisk feelgood
Format: Danskt band, e-bok och ljudbok.


Solsken över Mollösund

Caroline Hurtig

Solsken över Mollösund av Caroline Hurtig

För fem år sedan flydde konditorn Elise från Skottland och lämnade sin stora kärlek bakom sig. När hon nu hittar sin sambo med en annan kvinna på deras soffa raserar världen på nytt. Inte blir det bättre av att Adam, mannen hon övergett, åter träder in i hennes liv. 

Hon flyr igen, som hon alltid har gjort. Denna gång till familjehuset i Mollösund. Där bland grönskande äppelträd, en övergiven katt och svalkande havsbrisar hoppas hon kunna få vara ifred. Men hennes syster tycker det är dags att sluta fly och ser till att hon får oväntat sällskap. Av mannen hon aldrig kunnat släppa. 

Solsken över Mollösund är en novell om himlastormande kärlek och att våga möta sina rädslor. Tredje fristående delen i novellserien Kärlekens årstider.

SLÄPPS 20 JUNI

Genre: Romantisk feelgood
Format: Pocket (finns sedan tidigare som e-bok och ljudbok)


Under sommarnattens stjärnor

Olivia Reimhagen

Under sommarnattens stjärnor av Olivia Reimhagen

När föräldrarna oväntat ger Bergströms Camping till Hanna och hennes bror är hon tveksam. Trots alla härliga minnen därifrån har hon aldrig riktigt förstått charmen med att bo i ett hus på hjul. Men utan andra sommarplaner är det svårt att säga nej, även om det innebär långa dagar och inställda Tinder-dejter.

Att vandra genom Skåne under sommaren är något Joel drömt om i många år. Nu, nyligen arbetslös och med ett extra stort avgångsvederlag i fickan, är det äntligen dags, och han ger sig av med en fullpackad ryggsäck och ett par väl ingångna skor.

Vistelsen på campingen är tänkt som kort, men när Hanna bokstavligt talat snubblar in i hans tält blir han tveksam. Kanske skulle han stanna på campingen i stället? Bara i några veckor, tills han lärt henne hur ett stormkök fungerar och hur man tyder stjärnbilderna på himmeln.

Under sommarnattens stjärnor är en fristående del i den romantiska feelgoodserien Campingsviten.

SLÄPPS 7 JULI

Genre: Romantisk feelgood
Format: Ljudbok, e-bok och pocket


Varma vindar & ljuva kyssar

C N Persson

Varma vindar och ljuva kyssar av C N Persson

Nicoles mamma har i veckor tjatat om att hon ska komma och hälsa på dem i husbilen. Motvilligt låter hon sig övertalas, men allt förändras när hon möter Oskar bakom disken i campingens lilla butik. Killen hon var hemligt kär i under hela högstadiet, men var för blyg för att prata med. Kanske är det här ett tecken på att hon ska våga ta chansen, nu när den ges.

Oskar har tillsammans med sin syster precis tagit över Bergströms camping från sina föräldrar. Han vill göra allt för att campingen ska blomstra och visa att föräldrarna fattat rätt beslut, om det så kräver att jobba dygnet runt. Men när den gamla klasskamraten Nicole en dag kommer in i butiken förändras hans fokus. Hon får honom att inse att han borde njuta av sommaren, snarare än arbeta bort den.

Varma vindar och ljuva kyssar är en fristående del i den romantiska feelgoodserien Campingsviten.

SLÄPPS 21 JULI

Genre: Romantisk feelgood
Format: Ljudbok, e-bok och pocket


Den blå liljan

Caroline Hurtig

Den blå liljan av Caroline Hurtig

Ett oemotståndligt gift … … du inte kan låta bli att svälja ner.

Britta Falk är befriad, fri från den främmande som levt i hennes kropp sedan barnsben. I alla andras ögon är hon harmlös, en lärling hos apotekaren i stadsdelen de bor. Vad hon aldrig berättat för någon, inte ens sina systrar, är att hon bär på förmågor. Hon använder dessa för att beskydda de kvinnor som inte kan försvara sig själva.

Men när kvinnorna börjar försvinna en efter en, måste hon söka hjälp hos DAF och sin syster. Tillsammans med den eviga Benedict får hon i uppdrag att söka upp den skyldige till kvinnornas försvinnande men inget är som det verkar. Britta lär sig mer om främmande och deras värld än hon kunnat föreställa sig.

Och det där mörkret … det som hon känner inom sig, är redo att släppas fri.

Den blå liljan är andra delen i Caroline Hurtigs historiska serie om Flickorna Falk som utspelar sig i ett fallet Göteborg.

SLÄPPS 18 JULI

Genre: Historisk fantasy
Format: Danskt band och e-bok.


Gudar av röta och undergång

Linnea Engman

Gudar av röta och undergång av Linnéa Engmang

Idunn är älskarinna till en gud som kan ge henne allt hon längtat efter och trots relationens destruktiva natur stannar hon vid hans sida.

Han använder henne som en pjäs på ett bräde, en väsentlig del i att ta makten från sin bror. Trots att hon svurit sin lojalitet inser Idunn mer och mer att hon måste sätta stopp för hans planer.

Hon allierar sig med gudarnas fiender och en sprakande romans riskerar allt. Tryggheten hon söker kommer med ett högt pris. Undergång eller frihet? Och Idunn måste göra sitt val.

Gudar av röta och undergång är en mörk fantasy romance med hetta. Första delen i en serie på tre böcker.

SLÄPPS 26 JULI

Genre: Fantasy romance
Format: Danskt band och e-bok.


Vargblod

Sara Dalengren

Vargblod av Sara Dalengren (ljudbok)

På kort tid har mycket förändrats för gruppen med skepnadsskiftare som skapat sig ett hem i de småländska skogarna. Men alla upplever inte förändringarna som positiva …

Stefan är uppgiven, nedstämd och vet inte hur han ska gå vidare med sitt liv. Den han älskar är lycklig tillsammans med någon annan och drömmen han burit på under många år har krossats. Kan han skapa nya drömmar och öppna sitt hjärta för någon annan?

Lukas har för första gången i sitt liv ett hem där han trivs och blir väl behandlad. Han lever i en flock utan rangordning och orättvisor, men vetskapen om faran som hotar sliter honom itu. Särskilt när känslor, som hans nya frihet väckt till liv, blir för svåra att hålla tillbaka. Kommer hans nya vänner att vända honom ryggen när de får reda på att han är orsaken till att deras framtid står på spel?

Vargblod är tredje delen i serien om Flocken.

SLÄPPS 9 AUGUSTI

Genre: Paranormal romance
Format: Ljudbok (finns sedan tidigare som tryckt och e-bok).


Den nimska flickan

Daniel Braesch

Den nimska flickan av Daniel Braesch

Ensam vaknar en ung kvinna upp i en hästvagn. Hon minns inte vem hon är eller varifrån hon kom. Allt hon minns är sitt namn, Gellomy, och att något jagat bort henne från sitt hem. Något som fortfarande förföljer henne.

Flykten leder henne norrut till okända marker där hon möter dignatörer, skogsvarelser, siare och monster i jakt på svar. Minnesbilder klarnar som bitar i ett pussel när hon lär sig mer om svärdet hon bär med sig och om kraften som lurar inom henne. Ett mörkt fenomen folk kallar herom.

Den nimska flickan är första delen i den episka high fantasyserien Sparven från Nim. Ett äventyr fyllt av mörka krafter och ett fängslande världsbygge.

SLÄPPS 16 AUGUSTI

Genre: High fantasy
Format: Danskt band och e-bok.


Över ett evigt hav

Linnea Engman

Över ett evigt hav av Linnéa Engman

När stormen piskar mot skeppet vet Viktoria vad det innebär. Hon kommer att dö. Bara dagar efter att hon lämnat sin trygga tillvaro i Stockholm. ⁠ ⁠ När havet slukar henne är allt hon kan tänka på boken hon dolt under kjolen. Den sista kopplingen till hennes liv.⁠ ⁠

Nästa gång hon slår upp ögonen är stormens vågor borta. Mjuk snö faller ner över hennes ansikte och hon försöker förstå. Varför lever hon när havet precis slukat henne? Och vad är det för skepp hon nu hamnat på?⁠ ⁠

Över ett evigt hav är en förtrollande, historisk paranormal romance om oväntad kärlek, förlorade drömmar och en andra chans till livet.

SLÄPPS 25 AUGUSTI

Genre: Paranormal romance
Format: Ljudbok och e-bok

Genom att fortsätta använda sidan godkänner du användandet av cookies.  Lär dig mer